201 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbotercitroensapeikippenbouillonknoflooklauriermelkolieolijfolieoreganopeperpeterselieplantaardige oliepreirozemarijnrunderbouillonsuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip uit Manado - ajam goreng Manado

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, drumsticks, ei, kippenbout, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, rode spaanse peper, tomaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Duits
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gekruide aardappelballetjes - perkedel kentang ketjil

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, ei, eiwit, frituurolie, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, nootmuskaat, olie, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Komkommer in tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, olie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met vis - adobo II

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, doperwten, grietfilets, haricots verts, japanse sojasaus, knoflook, lichte chinese sojasaus, limoensap, peper, platvisfilets, scholfilet, sperziebonen, tomaat, tongfilet, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde vis uit de oven - ikan kodok

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bloem, citroensap, ei, gedroogde kokos, klapper, komkommer, limoensap, makreel, prei, tomaat, ui, wijtingfilet, zeevisfilet, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gumbo

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, groene paprika, knoflook, krabscharen, laurier, okra, peterselie, red snapper, surinaamse rijst, tabasco, tijgergarnalen, tijm, tomaten en witvis

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gumbo

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, garnalen, bloem, groene paprika, oranje paprika, bleekselderij, bladpeterselie, knoflook, tomaten, visbouillon, witte rijst en witte ui

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gumbo recept - Food and Friends

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, garnalen, bloem, groene paprika, oranje paprika, bleekselderij, bladpeterselie, knoflook, tomaten, visbouillon, witte rijst en witte ui

Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes in bouillon - almondigas I

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, bouillon, broodkruim, donkere chinese sojasaus, donkere japanse sojasaus, ei, groentenat, knoflook, lamsgehakt, olie, peper, prei, rundergehakt, sliertsjalot, tomaat, varkensgehakt, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Diner / hoofdgerecht uit Soepen:

Tète de veau met bladerdeegkrokantjes

Ingrediënten:
arachideolie, augurk, bieslook, bladerdeegkrokantjes, bloem, boter, champignons, foelie, kalfsbouillon, kalfstong, gekookt, kalfswang, kerstomaat, kruidnagel, laurier, madeira, rode wijn, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, worcestersaus en zilverui

Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gehakt met tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager varkensgehakt, sambal oelek, suiker, tomatensap, ui, uienpoeder, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippengehakt in tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, paprikapoeder, peper, tomatenpuree, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - winterversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cognac, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - zomerversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, pastis, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gegrilde visballetjes - Balik köftesi

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, bloem, broodjes, lente-ui, little gem, mayonaise, munt, peper, pul biber, sumak, tomaat, visgerecht, witte ui, witvis, yoghurt en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvleesragout
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, verse tomatensalsa, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gefrituurde ui

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, groente, melk en rode ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Bosduif Wellington met girolles en tijmsaus

Ingrediënten:
arachideolie, bladerdeeg, bloem, boter, citroentijm, eidooier, fleur de sel, gedroogde tijm, gevogeltebouillon, girolles, hazelnootboter, knoflook, peper, piment d'espelette, rode wijn, sesamzaad, sjalot, spinazie, tomatenpuree, wilde duif en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Samsun pide - Pide met vier kazen

Ingrediënten:
bloem, durumbloem, ei, feta, gedroogde gist, gorgonzola, groene puntpaprika, kasar semiharde turkse kaas, melk, plantaardige olie, suiker, tomaten en tulum

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Cubaanse papas rellenas

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, broodkruim, chorizo, ei, frituurolie, knoflook, komijnpoeder, lamsgehakt, paprikapoeder, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Cubaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Parmigiana alla casertana

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, extra vergine olijfolie, groene olijven, kappers, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, tomaat, ui en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...