Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
Terug naar Het grote vegetarische kookboek.
Het grote vegetarische kookboek recepten
L. Martin
Overzicht van alle recepten
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
Het grote vegetarische kookboek
- Ingrediënten:
- könemann
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
erwtensoep
- Ingrediënten:
- bleekselderij, doperwten, gember, groentebouillon, komijn, koriander, munt, olie, spliterwten, ui, winterwortel, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
in chemoula gemarineerde aubergine
- Ingrediënten:
- aubergine, cayennepeper, citroensap, kaneel, komijn, koriander, munt, olijfolie en piment
- Soort:
- vegetarisch
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
groentepakora's
- Ingrediënten:
- besanmeel, bloemkool, chilipoeder, frituurolie, garam masala, kikkererwtenmeel, koriander, kurkuma, look, ui, vegetarisch bakvet, voorgerecht en zout
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
zoetzure uien
- Ingrediënten:
- grove mosterd, honing, olie, rode ui en rode-wijnazijn
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
wortel-sinaasappelsoep
- Ingrediënten:
- boter, groentebouillon, nootmuskaat, peper, sinaasappelsap, tijm, ui, wortel, zout en zure room
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
chilisoesjes met groentecurry
- Ingrediënten:
- bloem, boter, chilipoeder, citroensap, ei, milde currypasta, oesterzwammen, peultjes, pompoen, ui, water en wortel
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
pompoensoep met harissa
- Ingrediënten:
- groentebouillon, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, look, melk, munt, olijfolie, pompoen, rode peper, suiker, zout en zwarte peper
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
asperges met citrus hollandaise
- Ingrediënten:
- asperges, boter, citroensap, ei, parmezaanse kaas, pecorino, sinaasappelsap, water, witte peper en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
minestrone
- Ingrediënten:
- aardappel, bleekselderij, courgette, elleboogmacaroni, groentebouillon, knolselderij, look, maaltijdsoep, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, sperziebonen, tomaten, tomatenpuree, ui, vegetarisch bakvet, witte bonen, wortel en zout
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle en gemakkelijke voorgerechten
- Ingrediënten:
- asperges, boter, brood, citroenvinaigrette, erwtjes, filodeeg, knoflookboter, knoflookroom, kruidenroom, look, parmezaanse kaas, peultjes, prei, raketsla, schelpjespasta, sperziebonen en vegetarisch bakvet
- Soort:
- boter en olie
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
gemarineerde kleine champignons
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, kleine champignons, look, olijfolie, peper, peterselie, spaanse peper, witte-wijnazijn en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle pastasoep
- Ingrediënten:
- bosui, champignon, engelenhaar, gember, groentebouillon, look, olie, peultjes en vermicelli
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
spinazie-linzensoep
- Ingrediënten:
- bruine linzen, citroenschil, gemalen komijn, groentebouillon, koriander, look, olijfolie, spinazie en ui
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
champignons met kruiden-notenboter
- Ingrediënten:
- amandelen, bieslook, boter, champignon, citroensap, look, olijfolie, peterselie, rozemarijn, tijm, ui, vegetarisch bakvet, zout en zwarte peper
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
gebakken geitenkaas
- Ingrediënten:
- bloem, ei, geitenkaas, mild paprikapoeder, paneermeel, pecorino, peper en zout
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
franse uiensoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, groentebouillon, gruyère, oude kaas, peper, stokbrood, suiker, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
groentebouillon
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bouquet garni, laurierblad, pastinaak, ui, wortel en zwarte peper
- Soort:
- bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
artisjokken met dragonmayonaise
- Ingrediënten:
- artisjokken, citroensap, dragonazijn, ei, franse mosterd, olijfolie, witte peper en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
rauwe groenten met knoflooksaus
- Ingrediënten:
- aardappelen, bloemkool, citroensap, groenten, komkommer, look, olijfolie, paprika, radijs, selder, tomaat, witte peper, witte-wijnazijn, wortel en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
aubergine-courgette-pasteitjes met paprikarelish
- Ingrediënten:
- aubergine, bruine azijn, courgette, ei, groene paprika, maïzena, mosterdzaad, peer, ricotta, rode paprika, suiker, zout, zure appel, zure room en zwarte peper
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
waterkerssoep
- Ingrediënten:
- bloem, bosui, boter, groentebouillon, peper, room, ui, waterkers, zout en zure room
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
groentestrüdel
- Ingrediënten:
- aubergine, basilicum, boter, courgette, filodeeg, groene paprika, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, rode paprika, sesamzaad, spinazie, ui en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
romige maïs-tomatensoep
- Ingrediënten:
- chillipoeder, gepureerde tomaten, groentebouillonpoeder, maïskorrels, maïstortillas, olijfolie, tomaat, ui en zure room
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
champignons met limoen en chili
- Ingrediënten:
- bruine basterdsuiker, kleine champignons, koriander, limoensap, limoenschil, look, olie, olijfolie en rode pepervlokken
Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Het grote vegetarische kookboek:
stevige pompoensoep
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, groentebouillon, kleine pasta, look, olijfolie, peterselie, pompoen, risoni en ui
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
soupe au pistou
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle perzikrelish
- Ingrediënten:
- bosuitjes, bruine azijn, bruine basterdsuiker, gemengde specerijen, ketjap, kruidnagel, perzik, stemgember en zwarte peperkorrels
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
rode paprikasoep
- Ingrediënten:
- gedroogde gemengede kruiden, groene kool, kerriepasta, look, majoraan, milde chillisaus, olie, prei, rode paprika, rode ui, tomaten, zout en zwarte peper
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
avocado met limoen en pepers
- Ingrediënten:
- avocado, bruine basterdsuiker, jalapeñopeper, limoen, olijfolie en peterselie
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
gemarineerde rode paprika
- Ingrediënten:
- antipasto, balsamicoazijn, basilicum, focacia, gele paprika, groene paprika, look, olijfolie, oranje paprika en rode paprika
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Het grote vegetarische kookboek:
gegrilde groenten met knoflookmayonaise
- Ingrediënten:
- aubergine, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, courgette, daslook, franse mosterd, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rode paprika, water en zout
- Soort:
- vegetarisch / paddenstoelen
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
gegrilde tomaten met bruschetta
- Ingrediënten:
- bakzout, bruine basterdsuiker, gemarineerde artisjokharten, italiaans brood, look, majoraan, gedroogd, olijfolie, peterselie, rode-wijnazijn, tomaten, vegetarisch bakvet en zwarte peperolie
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle salsatoast
- Ingrediënten:
- feta, olijfolie, rode ui, stokbrood, tijmblaadjes, tomaat en zwarte olijven
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
geitenkaassalade
- Ingrediënten:
- brood, geitenkaas, gemende salade, grove mosterd, honingkerstomaatjes, olijfolie en raketsla
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
auberginebeignets
- Ingrediënten:
- aubergine, besanmeel, bier, citroensap, ei, kikkererwtenmeel, komijn, koriander, munt, olijfolie, ui, volle yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
rösti
- Ingrediënten:
- aardappel, boter en olie
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
gazpacho (spaanse koude tomaten-komkommersoep)
- Ingrediënten:
- groene paprika, komkommer, look, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, suiker, tomaten, tomatensap, witte boterhammen, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
maïssoep
- Ingrediënten:
- aardappelen, bieslook, boter, groentebouillon, kaas, komijnzaad, look, maïskorrels, maïspuree, peterselie, room en ui
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle bonensoep
- Ingrediënten:
- chilipoeder, ei, gemengde bonensaus, groentebouillon, look, peper, peterselie, tomatenpuree, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Lichte maaltijd uit Het grote vegetarische kookboek:
tomatensoep met pasta en basilicum
- Ingrediënten:
- basilicum, groentebouillon, look, olijfolie, pasta kleine schelpjes of macaroni, peper, rode paprika, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
soupe au pistou (groentesoep met basilicumsaus)
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicumbladeren, courgette, doperwten, groentebouillon, knoflook, laurierblaadje, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pompoen, prei, rozemarijn, schelpjespasta, tijm, tomaat, tuinbonen, ui, wortel, zout en zwarte peper
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
aardappelkoekjes
- Ingrediënten:
- aardappel, bosui, ei, haverzemelen, maïzena, olie, rode biet en zure room
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:
champignonsoep
- Ingrediënten:
- bloem, champignons, groentebouillon, melk, peterselie, ui en zure room
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
samosa's
- Ingrediënten:
- aardappel, bladerdeeg, chilipoeder, citroensap, doperwten, kaneel, karnemelk, ketjap, komijn, koriander, krenten, munt, olie, pepertje en yoghurt
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Het grote vegetarische kookboek:
snelle champignonpasteitejes
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, boter, champignon, parmezaanse kaas, peper, room, sesamzaad en zout
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:
bosuitjes en asperges van de barbecue
- Ingrediënten:
- asperges, balsamicoazijn, bosuitjes, notenolie, parmezaanse kaas en peper