Overzicht van recepttypen
- vegetarisch
- vlees
- groente
- vegan
- salade
- soep/bouillon
- gevogelte
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- pasta/noodles
- saus/dressing/jus
- vis
- fruit
- zoet
- gebak, koek, taart, pudding
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
- groenten, aardappels en peulvruchten
- schaal- en schelpdieren
- brood en broodgerecht
- stoofgerecht
- koek en gebak
- drank (alcoholisch)
- saus
- rijst
- aardappelgerecht
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- wild en gevogelte
- barbecue/grill
- eieren, kaas en zuivel
- ei/omelet/frittata
- quiche
- varkensvlees
- rundvlees
- cocktails
- hapjes
- wild
- ijs
- lamsvlees
- pannenkoeken en flensjes
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
- frituur
- kaas
- ijs/sorbet/granita/panna cotta
- orgaanvlees
- kalfsvlees
- risotto
- schuim/mousse/gelei
- bouillon
- peulvruchten
- inmaak
- beslag/deeg
- chutney/pickle/jam/compote
- couscous/bulgur/quinoa
- paddenstoelen
- pudding
- gebak/koek/taart/pudding
- condiment
- hartige hapjes
- zuivel
- warme sauzen
- diversen
- pizza
- pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
- marinade
- ovenschotel
- chocolade
- paté/terrine
- boter en olie
- samengestelde boter
- feestdagen
- pasta, rijst, granen en deegwaren
- curry
- noedels
- zoete hapjes
- tortilla
- soufflé
- snoep
- jam
- broodbeleg
- worst
- stamppot
- smoothie/milkshake
- garnituur
- azijn
- conserven
- pekel en marinades
- niet-alcoholische drank
- soja
- pastei
- vinaigrette
- carpaccio/tartaar
- couscous
- mosterd
- kruiden
- bonbons
- hartige taart
- hartige taarten, pasteien en pizza’s
- noten
- chutney
- tajine
- stomen
- sorbet
- eenpansgerecht
- beignets
- paella
- siroop
- crumble/gratin
- suikerwerk
- Gegaarde groenten
- glazuur
- sauzen
- schapenvlees
- deegwaren
- insecten
- drank
- koffie en thee
- custard
- pickles
- noten en zaden
- zoetstoffen
- magnetron
- roken
- likeuren en gedestilleerd
- pap
- groentevulling
- granita
- fondue
- groenten en aardappels
- rookmot
- roomijs
- maïsgerecht
- geitenvlees
- sous-vide
- Rauwe groenten
- meel
- rijst, granen en peulvruchten
- amandelwerk
- wijn
- etherische olie
- spread
- garen in inmaakglas
- in bakpapier gegaard
- kikker
- chips
- spherificatie
- rundvleesragout
- frisdrank
- groente en vlees
- techniek
- mezze
- hydrocolloïden
- texturas
- crossover
- bourride
- bindmiddelen
- theorie
- emulgator
- zeevruchtenragout