Recente artikelen
Het gouden kookboek 2019

Traditiegetrouw worden elk jaar in november de mooiste kookboeken verkozen. Ook dit jaar is er weer een mooie lijst met nominaties bekend gemaakt voor zowel een jury als de delicious.publieksprijs.
En na de verkiezing volgt een fijne kookboekenweek, lekker zo een maandje voor kerst…
Wijziging algemene voorwaarden

14 april 2019. Er zijn gebruikers die hun eigen kookboeken indexeren op HeerlijkZoeken. Omdat ze hier niet alleen hun eigen digitale boekenplank mee verrijken maar ook die van andere gebruikers, passen wij de algemene voorwaarden iets aan op dit vlak.
Steun onze missie met een abonnement

HeerlijkZoeken wordt een betaalde dienst. Op deze manier kunnen we bij de doorontwikkeling van HeerlijkZoeken onze aandacht volledig op onze gebruikers gericht houden.
HeerlijkPlukken met Elsje Bruijnesteijn

Tijdens de uitreiking van het kookboek van het jaar 2015 sprak ik Elsje Bruijnesteijn, winnaar van het gouden kookboek van dat jaar. Elsje bleek niet alleen prijswinnende kookboeken te schrijven, maar is ook wildplukster.
Groentepakketten, wat doe je ermee?

De keuze uit (lokale) groentepakketten is groot. Overal in de regio verkopen (biologische) boeren hun groenten rechtstreeks aan consumenten door middel van wekelijks varierende groentepakketten.
Polpo geïndexeerd!

Laatst indexeerde ik Polpo van Russell Norman, een kookboek over de culinaire schatten van Venetie. Soms hou je een kookboek vast en dan krijg je zo’n speciaal gevoel…
50.000 recepten geïndexeerd op HeerlijkZoeken!

Afgelopen week behaalden we een prachtige mijlpaal in ons 4-jarige bestaan. Meer dan 50.000 recepten uit kookboeken, magazines en foodblogs zijn inmiddels geïndexeerd en integraal doorzoekbaar via onze digitale boekenplanken.
Koop een koe (of kip of varken)

Je ziet steeds vaker websites waar je samen met anderen een koe, varken of kip kunt kopen. Geslacht natuurlijk, en het vlees wordt in mooi gesorteerde pakketten bij je afgeleverd.
Maaltijdboxen en je kookboeken.

Maaltijdboxen zijn gevarieerd samengestelde boodschappenpakketten met ingrediënten en vaak ook bijpassende recepten. Heb je een druk leven maar wil je wel graag zelf koken met verse ingrediënten dan kunnen maaltijdboxen (ook wel foodboxen genoemd) een uitkomst bieden.
Meal preppen met je kookboeken.

Meal preppen is het voor een langere periode voorbereiden van maaltijden. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag niet alleen voor die zondagavond koken maar ook voor alle doordeweekse dagen van de week erna.
Verkiezing beste Italiaanse kookboek, de Pomo d’Oro.

Tijdens de 15e editie van het Italië Evenement Smaak & Stijl waant u zich drie dagen in het zonnige Italië. La dolce vita! Dit jaar worden ter gelegenheid van het 15 jarige jubileum ook de beste Italiaanse kookboeken gekozen die de afgelopen 15 jaar in Nederland zijn uitgebracht.
De voordelen van het digitale kookboekenregister.

Als je aan de slag moet in de keuken ga je altijd eerst door een creatieve fase. Soms kort, bijvoorbeeld voor een eenvoudige doordeweeks maaltijd. Soms duurt deze fase wat langer, in het weekend voor een speciaal diner bijvoorbeeld. Maar altijd moet je gaan bepalen wat je precies wilt gaan koken.
Waarom indexeren wij al die kookboeken eigenlijk?

Eerst indexeerde ik alleen, mijn eigen kookboeken. Maar inmiddels wordt ik geholpen door een enthousiaste groep kookboekenliefhebbers die op hun beurt hun eigen kookboeken indexeren. Maar waarom doen we dat eigenlijk?
Meehelpen met indexeren?

Het indexeren van zoveel mogelijk kookboeken is belangrijk voor een goede werking van onze zoekmachine. Wisten jullie dat je allemaal kan en mag meehelpen en dat je daar gratis abonnementen mee kan verdienen?
Dit is ons ultieme Jamie Oliver kerstmenu van 2017.

Nadat we drie menu’s hadden samengesteld uit de vele ingezonden recepten van Jamie Oliver stroomden de stemmen binnen. Deze zijn inmiddels geteld en weten we wat het ultieme Jamie Oliver kerstmenu 2017 is volgens de gebruikers en fans van HeerlijkZoeken.
Dit zijn de kandidaten voor het ultieme Jamie Oliver kerstmenu 2017.
Breng je stem uit en maak kans op het kerstkookboek van Jamie Oliver.

De afgelopen weken hebben jullie suggesties voor het ultieme Jamie Oliver kerstmenu 2017 kunnen insturen. Het was superleuk om de verschillende inzendingen binnen te zien komen. We raakten er al helemaal van in de kerststemming!
Raapsteeltje geïndexeerd.

(H)eerlijk eten in Nederland luidt de subtitel van Raapsteeltje, een kookboek van auteur Simone Kroon. Het kookboek neemt lokale traditionele producten uit Nederland als uitgangspunt en geeft ons daarmee naast heerlijke recepten tevens een belangrijke boodschap mee.
De Jamie Oliver kerstmenu-verkiezing.
Doe mee en maak kans op het kerstkookboek van Jamie!

De kookboeken van Jamie Oliver behoren al jaren tot de populairste boeken op HeerlijkZoeken. Tijd om daar eens iets leuks mee te doen dachten wij. Hoe ziet het ultieme HeerlijkZoeken Jamie Oliver kerstdiner er uit?
Groene burgers geïndexeerd.

Martin Nordin schreef een modern kookboek over groene, vegetarische burgers. Wel even wat andere burgers dan de klassieke hamburger.
Genomineerde kookboeken van het jaar 2017 bekend.

Vrijdag 10 november worden in het Foodyard Amsterdam de kookboeken van het jaar 2017 bekend gemaakt. Vandaag werden de nominaties onthuld en dat leverde weer een mooie lijst op.
A Propos Bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.
Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Jamie Oliver beweert met dit boek je een verzameling doordeweekse recepten aan te bieden die je in een kwartiertje op tafel hebt staan. Handig voor drukke mensen die toch lekker en gezond willen eten. Nou ik kan je na het indexeren van dit boek een ding meegeven; deze recepten zijn niet in 15 minuten te maken.
Het belang van een goed gevulde boekenplank.

Onze gebruikers -kookboekenliefhebbers en hobbykoks- krijgen na registratie op HeerlijkZoeken de beschikking over een persoonlijke digitale boekenplank waarop ze kookboeken, foodmagazines en foodblogs kunnen zetten. Maar waarom is dat eigenlijk?
Koken met restjes.

Ik gooi zo weinig mogelijk etenswaren weg. Afsnijdsels van soepgroenten zoals uien, prei, wortel en bleekselderij bijvoorbeeld vries ik in en gebruik ik later om bouillons van te trekken. Aan het eind van de week heb ik vaak van een aantal ingrediënten meer of minder over. En die ga ik dus ook niet weggooien.