- Olijfolie

Olijfolie

sauzen, voor- & hoofdgerechten

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Olijfolie, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Een eerbetoon aan deze heerlijke en veelzijdige olie, met smakelijke recepten en nuttige tips.
Olijfolie is voor veel mensen een favoriet kookingrediënt: het is lekker, veelzijdig en gezond. Er is een variant voor elk gerecht, van mild tot pittig. Olijfolie is ook verrukkelijk op zichzelf, als dip, en als basisingrediënt in klassieke sauzen als pesto, mayonaise en aioli.

Er worden over de hele wereld honderden verschillende soorten olijfolie geproduceerd. Een handige inleiding vol informatie over koudgeperste, ongefilterde en andere oliën helpt u een keuze te maken.

En dan is het tijd om te koken. Bij de voorgerechten vindt u hapjes als Bruschetta met olijfolie en knoflook en warme Bagna cauda. Probeer voor het hoofdgerecht eens de Spaanse salade van geroosterde groenten of de Kip met tomaten, knoflook en olijven. Het boek besteedt tevens aandacht aan sauzen en dressings, waar olijfolie zo beroemd om is geworden. U vindt hier alle klassiekers, van pittige vinaigrette (met varianten op het traditionele recept) tot mayonaise en geurige pesto.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken