Puur Eten

Mijn naam is Rik Verhees. 26 jaar. Meester in het basisonderwijs en in de keuken. Opgegroeid met mijn zus (Tineke) en broertje (Tij) in het altijd zonnige Boxmeer met mijn culinaire ouders. Mijn vader en moeder hebben al veel van de wereld mogen zien en dat proefde ik vaak ook op mijn bord. De Nederlandse variant van aardappelen, vlees en groente was speciaal bij ons omdat ‘ie eigenlijk nooit gemaakt werd. Doordat mijn ouders enkele jaren in Suriname hebben gewoond, aten wij met enige regelmaat Surinaamse roti (die maakte mijn vader) of een overheerlijke pom (moeder’s specialiteit).

Afwassen, tafeldekken en afruimen waren de taakjes die ik vroeger niet leuk vond. Maar tegelijkertijd wist ik dat daarna mijn kookbeurt zou volgen; daar kon ik naar uit kijken. Chili con carne, pasta bolognese stonden toentertijd bij mij vaak op mijn menu. Zonder zakjes, pakjes of potjes, want zo werd er nooit gekookt. Ik wist niet beter. Als ik dan op een tenniskamp of bij een vriendje thuis elleboogjes met een zakje ‘bolognese saus’ at, verlangde ik naar ‘het eten thuis’. Inmiddels woon ik meer dan 6 jaar op mezelf en geniet van het koken, (het laten) proeven en mijn huisgenoten op sleeptouw nemen om ze wat te leren koken. Sinds april 2012 publiceer ik recepten op zeer onregelmatige basis.

Recepten

Een recept uit Rik Verhees

Recept van Puur Eten:

BBQ saus (voor echte mannen)

Ingrediënten:
bruin bier, bruine basterdsuiker, citroen, dijonmosterd, gerookt paprikapoeder, gerookt ontbijtspek, hamlappen, kerrie, ketchup, kip, rode ui, sriracha, knoflook, whisky en worcestersaus

Een recept uit Rik Verhees

Recept van Puur Eten:

Je eigen BBQ saus maken

Ingrediënten:
appelsap, balsamicoazijn, bourbon, bruine basterdsuiker, piment, sinaasappels, sriracha, tomatenketchup en worcestershiresaus

Een recept uit Rik Verhees

Recept van Puur Eten:

Aziatische groentewraps met gehakt

Ingrediënten:
bruine suiker, bruine suiker, knoflooktenen, korianderblaadjes, limoen, olijfolie, peper, pepertjes, rundergehakt, sesamolie, sojasaus, gember en vissaus

Een recept uit Rik Verhees

Recept van Puur Eten:

Aziatische groentewraps met gehakt

Ingrediënten:
bruine suiker, bruine suiker, knoflooktenen, korianderblaadjes, limoen, olijfolie, peper, pepertjes, rundergehakt, sesamolie, sojasaus, gember en vissaus

Een recept uit Rik Verhees

Recept van Puur Eten:

Je eigen BBQ saus maken

Ingrediënten:
appelsap, balsamicoazijn, bourbon, bruine basterdsuiker, piment, sinaasappels, tomatenketchup en worcestershiresaus

Toon alle recepten