Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet, de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk en hij weet schandalig weinig over wijn. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij, op humoristische wijze in boeken, op blogs en in tijdschriften. Meneer maakt het liefst voedsel dat je voor minder geld en met minder moeite gewoon in de supermarkt kunt kopen. Een beetje ordinair, bij voorkeur uit de onderste schappen. Als gepromoveerd wetenschapper is hij onderzoekend en sceptisch van aard en hij schept er genoegen in culinaire mythes met de grond gelijk te maken. Zijn boeken en andere stukken kenmerken zich door een gedegen wetenschappelijke onderbouwing, een humoristische schrijfstijl en een onverwoestbare can-do-attitude.

Meneer is een personage. In het dagelijks leven heet hij geen meneer en doet hij serieuze en verantwoorde dingen op kantoor.

Recepten van Meneer Wateetons

Een recept uit Meneer Wateetons

Recept van Wateetons:

Watthaitons? Sai Ua, Thaise worst editie

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, citroengras, galanga, garnalenpuree, kinnebakspek, korianderwortel, limoen, magere melkpoeder, sjalotje, knoflook, varkensschouder, vet varkensvlees, vissaus en zout

Een recept uit Meneer Wateetons

Recept van Wateetons:

Deze bloedworst kan van jou zijn

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, bouillon, foelie, gerookt paprikapoeder, gerookte spekblokjes, kaneel, kinnebakspek, peper, piment, port en rozijnen

Toon alle recepten