Linda Tubby - Gelati d'Italia

Gelati d'Italia

tongstrelende recepten van de ambachtelijke ijsmakers van Italië

Een boek van Linda Tubby

We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Gelati d’Italia, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita’s, overweldigende en extravagante bombe glacée’s – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië. Gelati d’Italia richt zich dan ook op de speficiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld.
Naast klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d’Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse ‘ijservaring’ uniek maken.
Dit boek met verbluffend mooie foto’s van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver’s The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Gelati d'Italia

Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van mango

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, glucosepoeder, mango en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Truffel

Ingrediënten:
amarenekersen in blik, bittere chocolade, chocolade-ijs en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje uit Gelati d'Italia:

IJslolly's

Ingrediënten:
bittere chocolade, citroensap, fijne kristalsuiker, framboos, granaatappelsap, mineraalwater, musketzaad en sinaasappelsap

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Pompoenijs met bitterkoekjes

Ingrediënten:
amaretti, eidooier, fijne kristalsuiker, pompoen, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Koepel van koffie- en vanille-ijs

Ingrediënten:
cassata, espresso, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, hazelnotenlikeur, koffie-ijs, pistaches en roomijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Roddels

Ingrediënten:
lasagnavellen, poedersuiker en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Appelsorbet

Ingrediënten:
appel, appelchips, appelsap, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, slagroom, vin santo en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Gelati d'Italia:

Citroensorbet in brioche

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, minibrioches en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van oranjebloesemwater

Ingrediënten:
druivensuiker, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, oranjebloesemwater, sinaasappel en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Chocoladesorbet met chilipeper

Ingrediënten:
bittere chocolade, chilipeper, fijne kristalsuiker, hagelslag, ijshoorn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van zwarte bessen

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, glucosepoeder, limoensap, water en zwarte bessen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Tiramisu-ijs

Ingrediënten:
bittere chocolade, cacaopoeder, eidooier, espresso, fijne kristalsuiker, lange vingers, marsala, mascarpone, roomijs, slagroom en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van witte wijn

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, vernaccia di san gimignano, water en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met rijst en mascarpone

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, gin, mager melkpoeder, mascarpone, risottorijst, sinaasappelolie en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Paciugo

Ingrediënten:
framboos, frambozenijs, kers, oublie, pistaches, roomijs en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met stukjes chocolade

Ingrediënten:
bittere chocolade en vanille-ijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Vanille-ijs 'bloem van melk'

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, glucosepoeder, macedonia, mager melkpoeder, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 86 recepten in dit boek