Linda Tubby - Gelati d'Italia

Gelati d'Italia

tongstrelende recepten van de ambachtelijke ijsmakers van Italië

Een boek van Linda Tubby

We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Gelati d’Italia, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita’s, overweldigende en extravagante bombe glacée’s – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië. Gelati d’Italia richt zich dan ook op de speficiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld.
Naast klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d’Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse ‘ijservaring’ uniek maken.
Dit boek met verbluffend mooie foto’s van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver’s The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Gelati d'Italia

Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van cactusvijgen

Ingrediënten:
cactusvijg, citroensap, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, meringa italiana en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Perzikijs met mascarpone

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, mascarpone, perzik en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, grenadine, limoensap en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sabayonparfait

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, marsala en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met witte chocolade en vanille

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, slagroom, vanillestokje, volle melk en witte chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs van bosvruchten

Ingrediënten:
frambozenlikeur, gemengde bosvruchten, poedersuiker en roomijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van rode rozen

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glycerine, rozenblaadjes, rozenwater en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Serveersuggestie Citroenlikeur

Drinken uit Gelati d'Italia:

Citroenlikeur

Ingrediënten:
brandewijn, citroen, grappa, mineraalwater, suiker en wodka

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Dropijs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, droplikeur, eidooier, slagroom, volle melk, zachte drop en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Recept uit Gelati d'Italia:

Granita van amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelolie, fijne kristalsuiker, rozenwater en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Gelati d'Italia:

Citroensorbet in brioche

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, minibrioches en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Biscotti

Ingrediënten:
amandelen, anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, pistaches, vanille-essence en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met rum en rozijnen

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, rozijnen, vanille-essence en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Pistache-ijs

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, pistaches, slagroom, vanille-essence en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Toon alle 86 recepten in dit boek