- Vis-, schaal- en schelpdieren

Vis-, schaal- en schelpdieren

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Vis-, schaal- en schelpdieren, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

‘VIS, SCHAAL EN SCHELPDIEREN

De enorme verscheidenheid aan vis, schaal- en schelpdieren is adembenemend, evenals het grote aantal verschillende manieren om ze te bereiden. Deze voortreffelijke verzameling recepten heeft voor ieders smaak wel iets bijzonders te bieden. De gerechten variëren van het eenvoudige, hoewel nooit alledaagse, tot het exotische en exquise, en de recepten zijn geïnspireerd door kookstijlen uit de hele wereld. Of uw smaakpapillen (en portemonnee) nu de voorkeur geven aan een romige vis - champignonschotel of aan truffel - kreeftrisotto, aan romige garnalensoep of aan een Tanzaniaanse vis curry, u zult merken dat de stap voor - stap recepten verbazend gemakkelijk te volgen zijn. Enkele van de bekendere gerechten zijn gerookte makreelpaté, gefrituurde zeebliek, bijzondere visschotel, forel met amandelen en fish and chips, terwijl de avontuurlijker kok bijvoorbeeld krab - ricottataartjes, zeebaars met citrusvruchten, een Creoolse visstoofschotel of spaghettini met wodka en kaviaar zou kunnen proberen. Het boek is verdeeld in zeven handige hoofdstukken: Soepen, Voorgerechten, Salades, Pasta en rijst, Gebakken en gegrilde gerechten, Ovengerechten en Curry’s en stoofschotels. De belangrijkste bereidingsstadia zijn stapsgewijs met foto’s geïllustreerd, waardoor de recepten voor de beginner even gemakkelijk te volgen zijn als voor de ervaren kok. Elk gerecht is in voltooide vorm prachtig gefotografeerd. Overal in het boek bieden talloze tips handige suggesties voor tijdbesparing, alternatieve ingrediënten en variaties op de recepten. De informatieve inleiding bevat advies over soorten vis, het bewaren ervan, kookgerei, ontvellen en fileren, schelpdieren en garnalen schoonmaken en de belangrijkste kooktechnieken. Of u nu een verstokte viseter bent of de geneugten van dit voedzame, gezonde en bovenal heerlijke voedsel net begint te ontdekken, deze verzameling zal u inspireren en in verrukking brengen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken