Annie Nichols, P. Myers en A. Nichols - De aardappel

De aardappel

een culinaire wereldreis

Een boek van Annie Nichols, P. Myers en A. Nichols

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De aardappel, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In bijna alle keukens ter wereld wordt de aardappel gebruikt als een goedkope bron van energie en voedingsstoffen. Toch speelt deze overbekende knol een allesbehalve afgezaagde rol in de vijftig internationale recepten in dit boek. Zijn veelzijdigheid komt tot uitdrukking in gerechten als tortitas de Papa met chorizo (mini-aardappeltaartjes met chorizo) uit Mexico, aardappelpartjes met citroen en uien uit de cajunkeuken, aardappelcurry met gele linzen uit India en de klassieke pommes à la dauphinoise uit Frankrijk.

Ook traditionele favorieten als de warme salade van gebakken aardappelen, fish and chips en aardappelpuree in vele variaties krijgen aandacht. De beschreven recepten zijn ook in moeilijkheidsgraad gevarieerd: sommige vergen weinig tijd en moeite, de meer exotische en avontuurlijke stellen wat meer eisen. In dergelijke gevallen bieden instructieve stap- voor-stap foto’s de onervaren kok uitkomst. In het begin van het boek worden verschillende aardappelsoorten en diverse algemene bereidingswijzen besproken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken