Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Het Hollands maandkookboek

makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken

Een boek van Annemieke Geerts-Chille

We hebben 107 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Het Hollands maandkookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het Hollands maandkookboek
Makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken - met handige maandkalender

We hebben in ons drukke bestaan vaak geen tijd om dagelijks boodschappen te doen en lang in de keuken te staan. Toch willen we graag elke dag een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd met verse, lokale ingrediënten op tafel zetten. We geven onze huisgenoten en onszelf immers graag goed te eten! Dit no-nonsense kookboek is daarbij een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten en handige tips zet je snel de lekkerste gerechten op tafel. Zonder stress, met lokale producten en lekker betaalbaar.

Annemieke Geerts is dol op koken en kijkt door haar werk als eindredacteur bij diverse kookprogramma’s op TV regelmatig mee over de schouders van zowel professionele topkoks als gepassioneerde hobbykoks mee. Zo kan ze vele handigheidjes met haar lezers delen.

Het Hollands maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, na- en hoofdgerechten: passend bij het seizoen. Wat te denken van een heerlijk pastinaaksoepje in januari, een peultjessalade met frambozen in juli of een fruitcake uit een jampotje in mei?

Het handige maandoverzicht geeft aan wat er die maand vers van het land en uit de zee komt zodat je lekker èn verantwoord een smakelijke maaltijd op tafel kunt zetten.


Aantekeningen bij dit boek

Lekker!

- 3 dagen geleden door geplaatst .

Recepten uit Het Hollands maandkookboek

Een greep uit de 107 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Het Hollands maandkookboek:

Zomerse tagliatelle met courgettesaus

Ingrediënten:
courgettes, groentebouillon, kookroom, olijfolie, oude kaas, sojaroom, taggiasche olijven, tagliatelle, tenen knoflook, uien en verse basilicumblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Het Hollands maandkookboek:

Pastasalade met zeevruchten

Ingrediënten:
citroenmelisse, farfalle, gekookte mosselen, gemengde sla, gerookte makreel, noordzeegarnalen, olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, tomaten en verse basilicum

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Hollands maandkookboek:

Gevulde uien

Ingrediënten:
geraspte oude kaas, ham, salie, sjalotten, takjes tijm, uien, water, witte wijn, zachte geitenkaas en zout en peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Hollands maandkookboek:

Lentecrostini

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabattabrood, gerookte makreel, honing, mayonaise, olijfolie, peer, port, radijsjes, rauwe ham, stokbrood en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Toon alle 107 recepten in dit boek