Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Het Hollands maandkookboek

makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken

Een boek van Annemieke Geerts-Chille

We hebben 107 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Het Hollands maandkookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het Hollands maandkookboek
Makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken - met handige maandkalender

We hebben in ons drukke bestaan vaak geen tijd om dagelijks boodschappen te doen en lang in de keuken te staan. Toch willen we graag elke dag een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd met verse, lokale ingrediënten op tafel zetten. We geven onze huisgenoten en onszelf immers graag goed te eten! Dit no-nonsense kookboek is daarbij een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten en handige tips zet je snel de lekkerste gerechten op tafel. Zonder stress, met lokale producten en lekker betaalbaar.

Annemieke Geerts is dol op koken en kijkt door haar werk als eindredacteur bij diverse kookprogramma’s op TV regelmatig mee over de schouders van zowel professionele topkoks als gepassioneerde hobbykoks mee. Zo kan ze vele handigheidjes met haar lezers delen.

Het Hollands maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, na- en hoofdgerechten: passend bij het seizoen. Wat te denken van een heerlijk pastinaaksoepje in januari, een peultjessalade met frambozen in juli of een fruitcake uit een jampotje in mei?

Het handige maandoverzicht geeft aan wat er die maand vers van het land en uit de zee komt zodat je lekker èn verantwoord een smakelijke maaltijd op tafel kunt zetten.


Aantekeningen bij dit boek

Lekker!

- ongeveer 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Het Hollands maandkookboek

Een greep uit de 107 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Herfstsoep met haas

Ingrediënten:
boter, foelie, gemalen kruidnagel, grote ui, haas, jeneverbessen, knolselderij, l water, nootmuskaat, pastinaak, salie, stengel bleekselderij, takjes tijm, worcestersaus en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / wild
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Koude komkommersoep met garnaaltjes

Ingrediënten:
basilicum, blanke amandelen, garnaaltjes, gehakt, kleine ui, komkommer, olijfolie extra vierge, oranje paprika, platte peterselie, sneetjes witbrood, tenen knoflook, tl tabasco, tomaat en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Anti-dip vitaminesoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, knolselderij, kruimige aardappelen, nootmuskaat, pastinaak, prei, takjes rozemarijn, takjes tijm, water en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Spitskool-appelstamppot

Ingrediënten:
boter, kerriepoeder, kruimige aardappelen, moesappels, olijfolie, oude kaas, slagersrookworst, spekjes, spitskool en uien

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Het oranje trio

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, pompoen, rode poon, rozemarijn, tijm, knoflook en winterpeen

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Tarte tatin van oktobergroenten

Ingrediënten:
bladerdeeg, el bruine suiker, geitenkaas, grote ui, knolselderij, koolrabi, marjolein, olijfolie, pastinaak, rode wijnazijn, stengels bleekselderij, teentjes knoflook en verse tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Toon alle 107 recepten in dit boek