Terug naar De zomerkeuken.

De zomerkeuken recepten

koken met de beste seizoeningredienten

B. Jones en C. Arber

Overzicht van alle recepten

Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Warme zeeduivelsalade

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, jonge spinazie, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, zeeduivelfilets, zout en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / nagerecht uit De zomerkeuken:

Taart van verse vijgen en filodeeg

Ingrediënten:
amandelessence, basterdsuiker, bloem, boter, ei, filodeeg, griekse yoghurt, poedersuiker, room, vanille-ijs, vijgen en volle boerenmelk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Geroosterde-venkelsalade met olijven

Ingrediënten:
bonenkruid, ciderazijn, extra vierge-olijfolie, olijfolie, oranje paprika, venkel, wittewijnazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / nagerecht uit De zomerkeuken:

Summer pudding

Ingrediënten:
aardbeien, bosbessen, crème fraîche, double cream, frambozen, lichtbruine basterdsuiker, rode bessen, slagroom, witbrood, zomerfruit en zwarte bessen

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Picknick / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De zomerkeuken:

Baba ghanoush

Ingrediënten:
aubergine, augurk, citroensap, extra vierge-olijfolie, hete chilisaus, knoflook, komijn, koriander, olijven, paprika's, pitabroodje, stokbrood, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De zomerkeuken:

In het blad gegrilde maïskolven

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gedroogde rode peper, maiskolven, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Lamsvleesspiesen

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, knoflook, lamsschouder, paprika, rode ui, slablaadjes, spaanse peper, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Buffet / bijgerecht uit De zomerkeuken:

Sperziebonen met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, pruimtomaten, sperziebonen, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De zomerkeuken:

Geroosterde paprika's met roomse kervel

Ingrediënten:
brood, kappertjes, kervelbloemen, olijfolie, rode paprika, roomse kervelblaadjes, roomse kervelbloemen, roomse kervelzaadjes, tomaat en venkelzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Wraps met spinazie en mozzarella

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gele courgette, knoflook, mizuna, mozzarellabolletjes, olijfolie, peper, pimpernel, rucola, spinazie, walnotenolie, wittewijnazijn en zout

Soort:
tortilla / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Picknick / lunch uit De zomerkeuken:

Ricottataart met zomerse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, ei, knoflook, kruiden, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, ricotta, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit De zomerkeuken:

Pizza met geroosterde groenten

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, basilicum, courgette, gele paprika, halfvolle melk, maïsmeel, margarine, miniaubergine, mozzarella, olijfolie, pruimtomaten, sojameel, zout en zwarte peper

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zomerkeuken:

Risotto met verse kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, droge witte wijn, groentebouillon, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, ui, wilde rijst, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Salade van watermeloen en feta

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vierge-olijfolie, feta, friséesla, komijn, pompoenzaadjes, tijm, watermeloen, zonnebloempitten en zwarte olijven

Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Zalmpakketjes

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, lente-ui, limoen, rijst, sesamolie, teriyakimarinade, thaise vissaus, wortel, zalmfilet en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / nagerecht uit De zomerkeuken:

Abrikozen met amandelvulling

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, amandelessence, basterdsuiker, boter, citroensap, munt, oranjebloesemwater en poedersuiker

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / nagerecht uit De zomerkeuken:

Zandgebakjes met frambozen

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, double cream, eiwit, frambozen, griesmeel, munt, poedersuiker, roosjes, rozenwater, slagroom en vanillestokje

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Gebakken kip met pesto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, kipfilet, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitjes, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Thaise rundvleessalade

Ingrediënten:
biefstuk, entrecote, haasbiefstuk, kerstomaat, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, lichtbruine basterdsuiker, limoen, milde rode spaanse peper, oestersaus, olijfolie, romeinse sla, sesamzaad, shii-take en vissaus

Soort:
salade / vlees
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Bijgerecht uit De zomerkeuken:

Pompoenen met krieltjes

Ingrediënten:
boter, courgette, dille, griekse yoghurt, krieltjes, lente-ui, pompoen, sour cream, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Klassieke gazpacho

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, witbroodkruim, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit De zomerkeuken:

Zeevruchtensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, ciderazijn, citroensap, dijonmosterd, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, garnalen, gedroogde rode spaanse peper, inktvis, knoflook, mosselen, olijfolie, radicchio, sint-jakobsschelp, strandgapers, witlof en wittewijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren