De smaak van de roos
met 70 recepten
Een boek van Ronald Hoeben en Diet Vergeldt-Christians
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De smaak van de roos, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Rozen werden door de eeuwen heen niet alleen gebruikt om huis en tuin te verfraaien, maar dienden ook als ingrediënt voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Nog steeds is de etherische olie een van de belangrijkste oliën in de aromatherapie. Maar met die bijzondere rozenolie kunnen ook verrassend lekkere gerechten worden gemaakt. De smaak van de roos geeft een kijkje in de geschiedenis van de roos en het gebruik door de jaren heen in de keukens van de Grieken en Romeinen, de Maghreb, het Midden-Oosten en China. Een keur aan recepten voor zoete en hartige gerechten volgt, zoals kleine snoeperijen, desserts als pannacotta, crème brûlée, ijs en gebak. De hartige rozenhapjes zijn ideaal voor een high tea, een buffet of als voorgerecht. Er wordt een speciaal hoofdstuk gewijd aan de rozenbottel en het boek sluit af met tips over het kweken van rozen. Deze schat aan informatie gecombineerd met de mooie fotos van schitterende rozen en bijzondere gerechten maken dit boek een must voor elke rozenliefhebber.Diet Vergeldt woont in Lottum, het Limburgse rozendorp, en heeft meer dan 150 rozensoorten in haar tuin. Al ruim twintig jaar is zij actief met het verwerken van rozen in allerlei etenswaar als jams, olie en azijn. De recepten voor dit boek ontwikkelde zij samen met haar man Leo, die kok is.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.