Terug naar Chez Adriaan.

Chez Adriaan recepten

98 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Tomaten-paprikadip

Ingrediënten:
bliktomaten, citroensap, gegrilde paprika, knoflook, rode peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Kerst-linzensoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, bruine linzen, kerrie, knoflook, masala, plantaardige olie, pompoen en ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 6

Ingrediënten:
bieslook, imitatiekaviaar, kruimige aardappels, zure room en zwarte peper

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Kerriesoep met knoflooksoldaatjes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillonblokje, bouquet garni, bruine boterhammen, citroensap, kerriepoeder, kip, knoflook, koriander, room, ui, vetspek en winterpeen

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Tempura met mayonaise

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, broccoli, ei, haricots verts, ijswater, lente-ui, limoensap, milde olijfolie, peultjes, rode ui, witte ui, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Lasagne met venkel, tomaat en drie soorten kaas

Ingrediënten:
buffelmozzarella, cacioricotta, groene lasagne, jonge pecorino, parmigiano reggiano, tomaat, venkelknol en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Zeebaars met kruiden en citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dille, kervel, olijfolie, peterselie, selderij, vis, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Rhubarb crumble pie

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, rabarber, rietsuiker en witte suiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Capuccino van kreeft

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kreeftenbouillon, kreeftenvlees, olijfolie, rode linzen en truffelolie

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Basisrecept aardappelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, kervel, kruimige aardappels, lavas, olijfolie, peterselie, wijnazijn en 
zout en peper

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebraden lamsbout met muntsaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, lamsbout, olijfolie, oregano, rozemarijn, suiker, tijm, verse muntblaadjes, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / lichte maaltijd uit Chez Adriaan:

Gestoofde bonen met knoflook en salie

Ingrediënten:
azijn, bouillonblokje, cannellinibonen, knoflook, mosterd, olijfolie, olijfolie extra vergine, parmezaanse kaas, pintobonen, salie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken appels

Ingrediënten:
appels, boter, citroensap, honing, kaneel, slagroom, vanilleroomijs en zoete witte wijn

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gulyásleves

Ingrediënten:
boter, bouillon, groene puntpaprika, karwijzaad, knoflook, lente ui, nieuwe aardappels, pasta, rundvlees, scherp paprikapoeder, selderij, tomaten en ui

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Geen zin-pasta

Ingrediënten:
bladspinazie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pijnboompitten, roomkaas, rucola en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peterselie, vastkokende aardappel en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken bananen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bananen, boter, pruimenjam, verse muntblaadjes en wodka

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Beef soup

Ingrediënten:
gebakken uitjes, koriander, limoen, rawits, rijstvermicelli, runderbouillon, runderfilet, taugé, thaise basilicum en vissaus

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Spaghetti vongole

Ingrediënten:
champagne, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peterselie, spaghetti, tomaten, venusschelpen en 
zout en peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Crostini di fegatini

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, kippenlever, knoflook, olijfolie, oud brood, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, cornichons, knolselderij, mayonaise, mosterd, peterselie en rodewijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Kip uit de tajine

Ingrediënten:
citroensap, kip, knoflook, koriander, munt, olijfolie, olijven, paprika, peterselie, rode spaanse peper, rode ui, saffraan, tomaten en 
zout en peper

Keuken:
Tunesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 4

Ingrediënten:
azijn, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie, sperziebonen, tomaat en worcestersaus

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Tamelijk correcte tuinbonen

Ingrediënten:
boter, olijfolie, oregano, salie, sjalot, tomatenpuree, tuinbonen, zongedroogde tomaat en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Linzen met eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, bouillon, eendenbout, olijfolie, puylinzen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, ui, winterpeen en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Risotto met radicchio

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, parmezaanse kaas, radicchio, risottorijst, ui, witte vermout en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pissaladière met uien en paprika

Ingrediënten:
bladerdeeg, kervel, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, peper, peterselie, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Caesar salad met ansjoviscroutons

Ingrediënten:
ansjovis, bindsla, citroensap, ei, knoflook, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, romeinse sla, worcestersaus en 
zout en peper

Soort:
salade / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pasta Sabine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, blauwschimmelkaas, courgette, feta, knoflook, korte dikke pasta, olijfolie, olijven, zongedroogde tomaat en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Kellendonks artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, basilicumbladeren, boter, citroensap, groente, knoflook en 
zout en peper

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 2

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, basilicum, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie en vleestomaten

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Chez Adriaan:

Preisoep uit Wales

Ingrediënten:
aardappelen, boter, bouillon, melk, ontbijtspek, peterselie, prei, room en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovis, bliktonijn, citroensap, ei, kalamataolijven, knoflook, kropsla, olijfolie, romeinse sla, 
zout en peper en zwarte olijven

Soort:
salade
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Aztekensoep

Ingrediënten:
bliktomaten, boter, jalapeñopepers, kip, knoflook, olijfolie, ui, welriekende ganzenvoet en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Lamsschenkels uit de tajine

Ingrediënten:
basilicum, bliktomaten, bouillonblokje, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, peterselie, tomatenpuree, ui en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelkroketten met bijsmaak

Ingrediënten:
beschuit, bloem, boter, brandade de morue, ei, kruiden, kruimige aardappels, oude kaas, plantaardige olie, stokvispuree, zachte geitenkaas en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, braadkip, brandy, champignons, cognac, jonge haan, knoflook, laurierblaadjes, nootmuskaat, peterselie, rode wijn, rookspek, sjalot, tijm, winterpeen en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete komkommer

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, gember, komkommer, limoensap, rode peper, sjalot, thaise vissaus en zoute sojasaus

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Soep van gerookte makreel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, engelse mosterd, gerookte makreel, melk, peterselie, room, spekreepjes, tabasco, ui en visbouillon

Soort:
vlees / soep/bouillon / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Toemis tahoe

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, knoflook, laos, olie, rietsuiker, rode paprika, rode peper, rode ui, salam, tamarinde, taugé, tofu en trassi

Soort:
groente / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, crème fraîche, dikke yoghurt, koriander, limoensap, rood pepertje en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Luie aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, nieuwe aardappels, roomboter, tijm en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Melanzane alla Parmigiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bliktomaat, broodkruim, knoflook, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode wijn, ui, wortel en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 7

Ingrediënten:
citroensap, kruimige aardappels, olijfolie, peterselie, sambalolijven en sardines

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Aardappel-, prei- en uiensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappelen, boter, bouillonblokje, peper, peterselie, prei, slagroom, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Janssons verleiding

Ingrediënten:
ansjovis in olie, boter, broodkruim, paneermeel, peper, slagroom, ui en vastkokende aardappel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Hongaarse fruitsoep

Ingrediënten:
abrikoos, appels, banaan, citroen, gember, honing, kaneel, kruisbessen, nectarine, perzik, pruimen, rode bessen, sinaasappel, suikermeloen en zout

Soort:
soep/bouillon / zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Fava

Ingrediënten:
gele spliterwten, kikkererwten, knoflook, laurierblaadjes, lente-ui, olijfolie, rode ui, sjalot, tijm en 
zout en peper

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Noodminestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, oude kaas, rood pepertje, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Reuzenhotdog

Ingrediënten:
ajvar, ketchup, merquezworst, mosterd, turks brood en zuurkool

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Kip- of viscurry met aardappelraita

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chinese kool, currypasta, djinten, doperwten, gember, gevogelte, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, kousenband, limoensap, munt, olie, rode peper, rode ui, turkse yoghurt en witte vis

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Peterseliesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, olijfolie, peper, peterselie, ui, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Humus

Ingrediënten:
citroensap, feta, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, rode ui en tahin

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Dal (Indiase linzensoep)

Ingrediënten:
gember, groentebouillontablet, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, rode linzen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Saus voor over de pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaten, knoflook, oregano, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gadogado met tahoe

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, ei, emping, gebakken uitjes, groene peper, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, limoensap, pindakaas, santen, selderij, sperziebonen, suiker, tahoe en taugé

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Drinken / cocktails uit Chez Adriaan:

Mojito's

Ingrediënten:
cubaanse rum, ijs, limoen, rietsuiker en verse muntblaadjes

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gratin dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, roomboter, slagroom en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Correcte visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peterselie, tomatenpassata, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pittige kip-yoghurt-ovenschotel

Ingrediënten:
citroensap, currypasta, kalkoenfilet, kastanjechampignons, kipfilet, koriander, tomaten, volle yoghurt en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Kennemerduinensalade

Ingrediënten:
feta, limoensap, olijfolie, rode ui, watermeloen en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Skordalia

Ingrediënten:
azijn, bloemige aardappel, citroensap, knoflook, olijfolie, plantaardige olie, witte boterham en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Frijoles dormidos

Ingrediënten:
azijn, bonenkruid, droge wijn, epazote, groene paprika, groentebouillontablet, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, rode paprika, rode peper, suiker, ui en zwarte bonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Komkommersoep met kreeft en dille

Ingrediënten:
boter, dille, komkommer, rivierkreeftjes, visbouillon en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gemarineerde gebakken tofu

Ingrediënten:
dijonmosterd, honing, kikkoman sojasaus, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rood pepertje, teppanyakisaus en tofu

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pebre uit Chili

Ingrediënten:
azijn, knoflook, koriander, limoensap, sambal oelek, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lichte maaltijd / tussengerecht / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Farfalle met rozenblaadjes

Ingrediënten:
aardbeien, boter, farfalle, lente-ui, parmezaanse kaas, rozenblaadjes, wodka en zout

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca amb pinxes

Ingrediënten:
bloem, gist, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot, suiker, verse sardientjes, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Groene Thaise currypasta

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, gember, groene pepers, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, sereh, sjalot en thaise vissaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca amb trempó

Ingrediënten:
bloem, paprika, gist, olijfolie, peterselie, suiker, tomaten, ui, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Remouladesaus

Ingrediënten:
augurk, kappertjes, kervel, mayonaise, mosterd en peterselie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 5

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gerookte kip, kruimige aardappels, mayonaise, olijfolie en ontbijtspek

Soort:
vlees / gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Gamba's al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode peper, steurgarnalen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Turkse dolma's

Ingrediënten:
citroensap, droge aubergineschillen, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, sambal, tomatenpuree, ui, witte rijst en 
zout en peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Dip

Ingrediënten:
bouillon, currypasta, kardemompeulen, kerriepoeder, knoflook, komkommer, koriander, linzen, olie, poppadoms, tomaten, ui en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pesto à la Genovese

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino romano, pijnboompitten en verse knoflook

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Kerstpunch en gepofte kastanjes

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, bruine rum, cava, champagne, citroensap, cognac, cointreau, earlgreythee, gemberbier, rood fruit, spa rood, suiker, tamme kastanjes, tonic, whisky en witte wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 1

Ingrediënten:
citroen, feta, ingemaakte paprika, kruimige aardappels, lente-ui, olijfolie en zwarte olijven

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, olijfolie extra vergine, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, gember, knoflook, olie, rode peper, rode ui, santen, sereh, suiker en trassi

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca d'espinacs

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, spinaziebladeren, suiker, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Balkenende-broodschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooiers, halfvolle melk, ham, kaas, knoflook, oud brood, peper, witte wijn, zout en zwitserse kaas

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Kastanjesoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, selderij, tamme kastanjes en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Appel-aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroensap, kaneel, knoflook, melk, moesappels, olijfolie, suiker, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch