Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Chez Adriaan

98 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Een boek van Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus

We hebben 119 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Chez Adriaan, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Samenvatting 100 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Met een inleiding van Sylvia Witteman

Op verzoek van vele Volkskrant-lezers zijn Adriaan Jaeggi’s hilarische columns over koken nu eindelijk gebundeld. Niemand hoeft nog een mislukte stamppot onder een dikke laag gegratineerde oude kaas te verstoppen, want met Jaeggi’s eenvoudige recepten kan iedereen een eenvoudige doch voedzame maaltijd op tafel zetten. Een kookboek over kreeften en kippenlevers, sexy tantes en spruitjes, en curry’s die zo heet zijn dat een huisvriend tussen zijn gesmoorde snikken door piept: ‘Het fijne van bij jou eten is dat je telkens zo opgelucht bent als het op is.’

Nooit schreef een man zo geestig over eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Chez Adriaan

Een greep uit de 119 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Lamsschenkels uit de tajine

Ingrediënten:
basilicum, bliktomaten, bouillonblokje, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, peterselie, tomatenpuree, ui en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Hongaarse fruitsoep

Ingrediënten:
abrikoos, appels, banaan, citroen, gember, honing, kaneel, kruisbessen, nectarine, perzik, pruimen, rode bessen, sinaasappel, suikermeloen en zout

Soort:
soep/bouillon / zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Dal (Indiase linzensoep)

Ingrediënten:
gember, groentebouillontablet, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, rode linzen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pissaladière met uien en paprika

Ingrediënten:
bladerdeeg, kervel, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, peper, peterselie, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Turkse dolma's

Ingrediënten:
citroensap, droge aubergineschillen, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, sambal, tomatenpuree, ui, witte rijst en 
zout en peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Kip- of viscurry met aardappelraita

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chinese kool, currypasta, djinten, doperwten, gember, gevogelte, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, kousenband, limoensap, munt, olie, rode peper, rode ui, turkse yoghurt en witte vis

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, crème fraîche, dikke yoghurt, koriander, limoensap, rood pepertje en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 7

Ingrediënten:
citroensap, kruimige aardappels, olijfolie, peterselie, sambalolijven en sardines

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete komkommer

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, gember, komkommer, limoensap, rode peper, sjalot, thaise vissaus en zoute sojasaus

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Saus voor over de pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaten, knoflook, oregano, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Reuzenhotdog

Ingrediënten:
ajvar, ketchup, merquezworst, mosterd, turks brood en zuurkool

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Tomaten-paprikadip

Ingrediënten:
bliktomaten, citroensap, gegrilde paprika, knoflook, rode peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Capuccino van kreeft

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kreeftenbouillon, kreeftenvlees, olijfolie, rode linzen en truffelolie

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Kastanjesoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, selderij, tamme kastanjes en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Toon alle 119 recepten in dit boek