Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Chez Adriaan

98 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Een boek van Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus

We hebben 119 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Chez Adriaan, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Samenvatting 100 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Met een inleiding van Sylvia Witteman

Op verzoek van vele Volkskrant-lezers zijn Adriaan Jaeggi’s hilarische columns over koken nu eindelijk gebundeld. Niemand hoeft nog een mislukte stamppot onder een dikke laag gegratineerde oude kaas te verstoppen, want met Jaeggi’s eenvoudige recepten kan iedereen een eenvoudige doch voedzame maaltijd op tafel zetten. Een kookboek over kreeften en kippenlevers, sexy tantes en spruitjes, en curry’s die zo heet zijn dat een huisvriend tussen zijn gesmoorde snikken door piept: ‘Het fijne van bij jou eten is dat je telkens zo opgelucht bent als het op is.’

Nooit schreef een man zo geestig over eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Chez Adriaan

Een greep uit de 119 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Remouladesaus

Ingrediënten:
augurk, kappertjes, kervel, mayonaise, mosterd en peterselie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pesto à la Genovese

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino romano, pijnboompitten en verse knoflook

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, olijfolie extra vergine, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 4

Ingrediënten:
azijn, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie, sperziebonen, tomaat en worcestersaus

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, cornichons, knolselderij, mayonaise, mosterd, peterselie en rodewijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Aztekensoep

Ingrediënten:
bliktomaten, boter, jalapeñopepers, kip, knoflook, olijfolie, ui, welriekende ganzenvoet en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Capuccino van kreeft

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kreeftenbouillon, kreeftenvlees, olijfolie, rode linzen en truffelolie

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Hongaarse fruitsoep

Ingrediënten:
abrikoos, appels, banaan, citroen, gember, honing, kaneel, kruisbessen, nectarine, perzik, pruimen, rode bessen, sinaasappel, suikermeloen en zout

Soort:
soep/bouillon / zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken appels

Ingrediënten:
appels, boter, citroensap, honing, kaneel, slagroom, vanilleroomijs en zoete witte wijn

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Turkse dolma's

Ingrediënten:
citroensap, droge aubergineschillen, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, sambal, tomatenpuree, ui, witte rijst en 
zout en peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Zeebaars met kruiden en citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dille, kervel, olijfolie, peterselie, selderij, vis, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken bananen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bananen, boter, pruimenjam, verse muntblaadjes en wodka

Soort:
zoet
Toon alle 119 recepten in dit boek