The taste of bier, jazz en blues
32 swingende gerechten geïnspireerd door jazz, blues en bier
Een boek van Joris Luyten en Han Hidalgo
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals The taste of bier, jazz en blues, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
THE TASTE OF BIER, JAZZ & BLUESDranken als whisky, rum, gin, wijn en likeur zijn voor veel jazz- en bluesmusici dankbare inspiratiebronnen. Dit geldt zeker ook voor bier. Auteur Han Hidalgo en uitgever Birdy Publishing (tevens uitgever van het magazine Bier!) hebben 32 titels met ‘beer’ verzameld en van een culinair recept voorzien en deze vervolgens in een smaakvol boekwerk opgenomen. In sommige gerechten is bier gebruikt en bij alle gerechten wordt speciaal bier als begeleidende drank aanbevolen. Titels uit de jazz en blues hebben de auteur geïnspireerd om gerechten samen te stellen met bieren uit het assortiment van Belgische, Duitse en Nederlandse brouwerijen. Deze brouwerijen hebben een bepaald bier uit hun assortiment bij een gerecht aangeboden. De bieren variëren van lichte soorten zoals pils, Weissbier en amber tot zwaardere soorten zoals gerstewijn (barley wine).De gevarieerde smaakrijkdom van deze bieren komt goed tot zijn recht in de keuze van een passend bier bij een bepaald gerecht. In een beperkt aantal gerechten is een kleine hoeveelheid bier verwerkt om de smaak van het gerecht te accentueren of te verrijken. Bier mag echter nooit de ruggengraat van het gerecht vormen, maar eerder een subtiele toets geven. Gegarandeerd een gezellige avondAarzel niet om vanuit uw voorkeur en smaakbeleving tot de keuze van een bier te komen en te genieten van de smaak van het bier in combinatie met de gerechten. Alle recepten zijn bestemd voor vier personen. Geniet van 96 smaakvolle pagina’s met eenvoudig te bereiden gerechten en vergeet niet de bijpassende jazz- en bluesnummers erbij te zoeken! Gegarandeerd een gezellige avond!Over de auteurHan Hidalgo (1945) heeft een passie voor jazz, bier, koken, reizen, schilderen en het maken van sculpturen. Deze passie en vooral het genieten en het delen hiervan met anderen komen tot uitdrukking in de redactie van de sites Jazzcookin.nl en Biercuisine.nl en artikelen voor verschillende tijdschriften in Nederland en België. Recente publicaties van Hidalgo zijn: Jazzcookin’ (2009), de cd ‘Tasty! Blue Note With A Bite’ (2010) en Biertapas (2011). Voorheen was Hidalgo docent en onderzoeker aan twee Nederlandse universiteiten en zelfstandig opleidings- en organisatieadviseur voor enkele grote Nederlandse bedrijven en gemeenten.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.