Abigail Read, J-P. Gabriel, Alain Coumont en Jean-Pierre Gabriel - Le pain Quotidien kookboek

Le pain Quotidien kookboek

meer dan 100 recepten voor broodjes, ontbijt, soepen, salades, warme schotels en zoetigheid

Een boek van Abigail Read, J-P. Gabriel, Alain Coumont en Jean-Pierre Gabriel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Le pain Quotidien kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Ruim honderd recepten voor brood, ontbijt, soep, salades, tartines, warme gerechten en zoete lekkernijen uit de keuken van Le Pain Quotidien.

Alain Coumont leerde als klein kind van zijn oma over brood, door elke zondag, staand op een stoel, toe te kijken hoe zij brood bakte. Wanneer hij jaren later als restauranteigenaar niet tevreden is over het brood dat hij kan inkopen, besluit hij dit zelf te gaan maken. De oven die hij daarvoor moet kopen is te duur om daarmee alleen voor het restaurant te gebruiken en hij besluit daarom nog een winkeltje te openen in Brussel om daar brood te gaan verkopen en noemt het winkeltje “Le Pain Quotidien”, het dagelijks brood. Inmiddels zijn er 160 winkels in 16 landen over de hele wereld. Het concept is eenvoudig, maar staat als een huis: eerlijke, goede producten leveren.

Delicious schrijft in oktober 2009: Onze gebeden zijn verhoord: Le Pain Quotidien krijgt een filiaal in Nederland! Ons favoriete ontbijtconcept, dat ook wel bekendstaat als Het Dagelijks Brood, is al jaren een onverslaanbaar succes in Antwerpen, New York en Madrid, maar Nederland bleef tot onze grote verbazing achter: gelukkig was daar Arne Altmann die de rechten voor deze formule voor Nederland bemachtigde en in oktober een filiaal opent aan het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp. Zo kunnen ook wij elke dag genieten van het ultieme zondagochtendgevoel.
- Hoewel brood een belangrijk thema is in dit stevige hardcover-kookboek, biedt ‘Le Pain Quotidien’(‘Het dagelijks brood) van de Belgische koks en schrijvers Coumont en Gabriel meer. Een uitgebreid recept voor zuurdesembrood opent het boek. Daarna volgen allerlei baksels, ontbijtgerechten en tartines (‘belegde boterhammen’). De tweede helft is gevuld met vaak lichte recepten voor lunch of diner: Soep, Salades, Samen delen (alles wat niet zoet is en geen soep of salade) en Desserts. Alle gerechten zijn in rustige kleuren paginagroot gefotografeerd. De receptuur gaat van traditioneel (Luikse salade) naar trendy en gezond (chiazaad, quinoa, spirulina) en hebben vaak mediterrane of soms oosterse trekjes met een eigen draai. Enige kookervaring is soms wel nodig, maar meestal zijn de recepten eenvoudig te bereiden. Vegetariërs hebben een ruime keus: bijna tweederde van de hartige gerechten is zonder vlees of vis. Dit boek is niet alleen een mooi uithangbord voor de restaurant/traiteursketen van Le Pain Quotidien, maar geeft de thuiskoker gul de kans om zelf aan de slag te gaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken