Bouillon!
leesvoer voor lekkerbekken
Een boek van
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Bouillon!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Coverfoto:
Kim Joon (1966) woont en werkt in Seoul. De coverfoto is een van zijn werken, die vaak als onderwerp tatoeages hebben. Ondanks het feit dat die bij wet verboden zijn, werd hij in Korea uitgeroepen tot een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Kijk je ogen uit op: www.sundaramtagore.com
Feira de São Joaquim
Didi Jansen speurt rond op de grootste favelamarkt van Salvador de Bahia. Het wemelt er van bijgeloof-eten. Elke dag heeft zijn eigen god, elke god heeft zijn eigen eten. Krappe steegjes, rare vleesresten en barkrukken die door de lucht vliegen. Spannend genoeg.
Schroeivlees Achter in de markt, afgeschermd door bouwvallige muurtjes, zijn in vodden geklede mannetjes bezig afgehakte hoeven en hoorns met rottende vleesresten te schroeien. Mohammed Benzakour bezoekt een markt in het Rifgebergte. De verschroeide hoeven gaan op een laag vuur en het vlees moet dan vooral mals worden. Mals betekent hier slijmerig en blubberig.
,
(Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding)
Hester den Boer bericht ons voor de vierde en laatste keer over haar reis dwars door Rusland. Bij vijftig graden onder nul is zelfs een doodgewone kop thee een delicatesse. En het paardenvlees is puur natuur.
Humor, lokaal en Geil Maarten Remmers zoekt in De Keuringsdienst van Waarde naar de echte leverworst of de staart in de ossenstaartsoep, maar houdt van humor, lokaal, lekker en Geil, zegt hij tegen Susette Brabander.
En verder…
Berichten
Standplaats Middelburg, Will Jansen
India blows your mind, Marloes Kemming
Paul Theroux, Toine de Graaf
Vaste voet voor le fast food, Renate van der Bas
Plukrijp, Laura de Grave
Dag en nacht, Henk Bente Aalbersberg
Ecuadoriaans chocoladediner, Norbert Mergen
Do Brazil, Didi Jansen
Karpathios kookt natuur, Mark Wagemakers
La Dolce Vita, Ynske Boersma
Neerlands groentetuin, Caroline Ludwig
Zoet Spanje, Emmie Declerck
È Pronto!, Marja Slinkert
De druivendealer uit Grolloo, Kees Sterrenburg
Radioprogramma Mangiare, Will Jansen
Hoe de supermarkt ons naait, Jeroen Thijssen
Bouillon Leest
De Ambassadeurs van bouillon!
Wie werkten er mee
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.