Jeroen Thijssen - Smaak

Smaak

waarom we proeven wat we proeven

Een boek van Jeroen Thijssen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Smaak, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend gewordenover smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinairjournalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassiekeopvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuelekennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssenlegt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welkefysieke en psychologische processen gaan vooraf aanhet waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeldmond, tong en hersenen bij aan het waarnemen vanzoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens eenvoorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeurvoor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voorbijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren wede smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet danbitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken