Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Zalig zoet

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Een boek van Simone van den Berg en Vanessa van Koppen

We hebben 60 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zalig zoet, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet naast onze kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël.
Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe?
Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen. Van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel.

Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.
Vanessa van Koppen heeft zich verdiept in de culinaire geschiedenis van de feestdagen. Ze schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine en is regelmatig te gast bij radioprogramma’s van de NCRV.

Met unieke heiligenkalender


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Zalig zoet

Een greep uit de 60 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

lambropsomo

Ingrediënten:
bietensap, bloem, eidooier, eieren, sesamzaad, boter, gist, melk, sinaasappel, suiker, kaneel, zout en voedingskleurstof

Keuken:
Grieks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pinksterbollen

Ingrediënten:
bloem, suiker, boter, gist, kardemompoeder, melk, rozijnen, stroop, kaneel, vanillestokje, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mikulášske pernicky

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwit, boter, gemberpoeder, honing, poedersuiker, speculaaskruiden en bakpoeder

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

broodhaantjes

Ingrediënten:
bloem, broodje, suiker, boter, gist, melk, rozijn, yoghurt en zout

Keuken:
Duits / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

gingerbreadman

Ingrediënten:
bloem, ei, boter, gembersiroop, poedersuiker, lichte basterdsuiker, kaneel, kardemom en bakpoeder

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

occhi di santa lucia

Ingrediënten:
bloem, poedersuiker, olijfolie, vanillesuiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

pepernoten

Ingrediënten:
bloem, honing, kaneelpoeder, kardemompeulen, kruidnagels, lange peper, nootmuskaat, plantaardige olie, stroop, soda, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, water, bakpoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

Voolaeren

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eieren, boter, gist, melk, rozijnen, zout en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

torta de santiago

Ingrediënten:
amandelpoeder, citroen, eieren, poedersuiker, boter en kaneel

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, donkere basterdsuiker, boter, olie, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

agnesenplätzchen

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, koek, poedersuiker, boter, vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

koelitsj

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gedroogde vruchtjes, gist, poedersuiker, melk, rozijnen, rum, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bannock

Ingrediënten:
bloem, boter, karnemelk, plantaardige olie, rozijnen, soda, zout en bakpoeder

Keuken:
Schots / Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

corniottes de l’ascension

Ingrediënten:
eidooier, eieren, bloem, boter, melk, poedersuiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

reformatiebroodjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, citroen, boter, amandel, gist, melk, poedersuiker, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

bûche de noël

Ingrediënten:
armagnac, bloem, cacao, cognac, eau de vie, eieren, boter, kastanjepasta, marsepein, poedersuiker en whisky

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

rosca de pascua

Ingrediënten:
bloem, citroen, eidooier, eieren, poedersuiker, boter, gist, kersen, melk, pure chocolade, suiker, vanillestokje, vanillesuiker en zout

Keuken:
Spaans / Zuid Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Toon alle 60 recepten in dit boek