Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Zalig zoet

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Een boek van Simone van den Berg en Vanessa van Koppen

We hebben 60 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zalig zoet, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet naast onze kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël.
Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe?
Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen. Van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel.

Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.
Vanessa van Koppen heeft zich verdiept in de culinaire geschiedenis van de feestdagen. Ze schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine en is regelmatig te gast bij radioprogramma’s van de NCRV.

Met unieke heiligenkalender


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Zalig zoet

Een greep uit de 60 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

lambropsomo

Ingrediënten:
bietensap, bloem, eidooier, eieren, sesamzaad, boter, gist, melk, sinaasappel, suiker, kaneel, zout en voedingskleurstof

Keuken:
Grieks
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

duivekater

Ingrediënten:
bloem, citroen, eieren, boter, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

occhi di santa lucia

Ingrediënten:
bloem, poedersuiker, olijfolie, vanillesuiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

reformatiebroodjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, citroen, boter, amandel, gist, melk, poedersuiker, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

banketletter

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, bladerdeeg, citroen, eidooier, kristalsuiker, oranjebloesemwater, roomboter en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

torta de santiago

Ingrediënten:
amandelpoeder, citroen, eieren, poedersuiker, boter en kaneel

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

st. brigid oatcakes

Ingrediënten:
suiker, bloem, havermout, karnemelk, soda en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

agnesenplätzchen

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, koek, poedersuiker, boter, vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pinksterbollen

Ingrediënten:
bloem, suiker, boter, gist, kardemompoeder, melk, rozijnen, stroop, kaneel, vanillestokje, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gist, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

kourabiedes

Ingrediënten:
amandelen, boter, bloem, poedersuiker, rozenwater, sterke drank, bakpoeder, vanillesuiker en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

gingerbreadman

Ingrediënten:
bloem, ei, boter, gembersiroop, poedersuiker, lichte basterdsuiker, kaneel, kardemom en bakpoeder

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mikulášske pernicky

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwit, boter, gemberpoeder, honing, poedersuiker, speculaaskruiden en bakpoeder

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, bruine basterdsuiker, citroen, eidooier, eiwit, boter, gemalen amandelen, amandel, oranjebloesemwater, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

thomasstriezeln

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, boter, gist, poedersuiker, kaneelsuiker en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

fougasse of pompe à l’huile

Ingrediënten:
bloem, gist, poedersuiker, olijfolie, oranjebloesemwater, sinaasappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, appels, citroen, cranberries, dadels, eiwit, fruit, bloem, boter, gist, poedersuiker, kardemompoeder, kristalsuiker, oranjebloesemwater, rozijnen, sinaasappel, sukade, kaneel, vijgen en zout

Keuken:
Duits / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

lussekatter

Ingrediënten:
eieren, boter, gist, kurkuma, melk, rozijnen, saffraan, suiker en zout

Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Toon alle 60 recepten in dit boek