Sarah Cadji en Kristin Perers - Puur sap

Puur sap

sappen, shots, melk en boters voor een gezond leven

Een boek van Sarah Cadji en Kristin Perers

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Puur sap, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het is heel simpel: groenten zijn goed voor ons en we eten er niet genoeg van. En als we wel groenten eten, doen we dat niet altijd op de goede manier. Puur sap staat vol met de beste rauwe sappen, shots, smoothies, melk en boters.

Puur sap helpt om groentesappen in het dagelijks leven te verweven - van revitaliserende ochtendsappen tot energieshots voor halverwege de middag en herstellende, gezonde sappen om het lichaam in de avond weer op te peppen. De recepten zijn gebaseerd op het principe dat het grootste deel van de sappen van rauwe groenten wordt gemaakt, met een klein aandeel fruit, kruiden en specerijen voor de smaak. Daardoor zijn deze sappen de puurste, meest geconcentreerde bron van voedingsstoffen bron voor elk eetpatroon.

De sappen, shots, smoothies, melk en boters verbeteren de gezondheid en voorzien het lichaam van een flinke hoeveelheid mineralen, vitaminen en energie, die het gedurende de dag nodig heeft. Puur sap bevat alleen de zuiverste en gezondste sappen voor een goed leven. De saprevolutie is begonnen!


Sarah Cadji werkte tien jaar in de financiële wereld toen ze in 2010 ziek werd. Omdat ze het beu was dat artsen haar allerlei diëten en medicijnen voorschreven, begon Sarah onderzoek te doen naar voeding, en met name de gezondheidsvoordelen van groentesappen. Na jaren van research en een cursus voedingsleer zegde ze haar baan in de financiële wereld op om een gezonder leven te gaan leiden. Ze opende in januari 2014 de eerste puur op koudgeperste sappen gerichte sapbar ROOTS & BULBS in de Londense wijk Marylebone, en in oktober 2014 een tweede filiaal in South Kensington.
- Voor de drie maaltijdmomenten per dag een saprecept. Het meeste opmerkelijke is dat de sapjes voornamelijk uit rauwe groenten bestaan, met een klein aandeel fruit, kruiden en specerijen voor de smaak. Cadji schrijft in haar inleiding dat zij genoodzaakt door haar vermoeidheid op zoek ging naar alternatieven voor de medicatie die ze kreeg. Het boek komt met smakelijke, gemakkelijke en zeer voedzame recepten. Naast de ontbijt-, lunch- en diner-sappen ook sappen die specifiek bedoeld zijn als onder andere ontstekingsremmend, antibacterieel of slaapopwekkend middel. Voorafgaand aan de recepten wordt er nuttige informatie gegeven over wat men nodig heeft om te beginnen met het ‘juicen’. Bij ieder recept een lijst van ingrediënten en puntsgewijs de handelingen. Met veel mooie sfeer- en receptfoto’s in kleur. Voorin een inhoudsopgave. Achterin bevindt zich een register en een tweedaags sappen-dieet. De auteur opende in 2014 in Engeland twee sapbars ‘Roots & Bulbs’. Het boek is vlot geschreven en biedt vooral inspiratie voor mensen die gezonder willen leven.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken