Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Nootje

70 notenrecepten van amandelpasta tot pistacheijs

Een boek van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Nootje, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee?

In 70 heerlijke, gezonde, eenvoudige, verrassende en veelzijdige notenrecepten laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amanderlpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag!

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek Havermoutje en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In Nootje laten ze met net zoveel enthousiasme hetzelfde principe los op noten. Ze delen hun recepten op Instagram, waar duizenden notenliefhebbers culinaire inspiratie op doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Kemirinoten-rijstrolletjes

Ingrediënten:
avocado, boekweitnoedels, chinese garnalen, groen zeewier, kemirinootjes, kokosolie, komkommer, korianderblaadjes, rijstbladeren en wortelen

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / nagerecht uit Nootje:

Pecannotentarte-tatin

Ingrediënten:
amandelmeel, citroenzeste, ei, kokosbloesemsuiker, kokosolie, pecannoten, peren en speltbloem

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Noten-vruchtencakejes

Ingrediënten:
amandelen, baksoda, dadels, eieren, gedroogde abrikozen, haverzemelen, kokospalmsuiker, pecannoten, speltbloem, speltmeel, vanillemerg, walnoten en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Geitenkaas in een notenjasje

Ingrediënten:
pistaches, havermeel, hazelnoten, walnoten, zachte geitenkaas en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Ontbijt uit Nootje:

Amandelnoot-maanzaadsupercake

Ingrediënten:
amandelmeel, citroensap, citroenzeste, eieren, kokosolie, kokospalmsuiker, maanzaad, olie, sojamelk, vanillemerg en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Pistachenotenpesto

Ingrediënten:
basilicumbladeren, bladpeterselie, pistaches, knoflookteen, limoensap, olijfolie, peper en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Zoete pecannootjes

Ingrediënten:
bloemenhoning, cacaopoeder, gember, kaneel, kardemompoeder, pecannoten, peper en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Pistachenotenaioli

Ingrediënten:
amandelen, pistaches, kappertjes, knoflook, limoensap, peper, pistacheolie, rozemarijn, water en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Kokosnootpasta met pistachepesto

Ingrediënten:
eieren, groene asperges, italiaanse bloem, kokosmeel, olijfolie, pistachenotenpesto en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Drinken uit Nootje:

Hazelnoot-chocolademelk

Ingrediënten:
bloemenhoning, cacao, hazelnootmelk, kokosmelk en vanille-extract

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Geroosterde cashewnootcrème

Ingrediënten:
citroensap, cashewnoten, olijfolie, peper, knoflook, verse peterselie, water en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Choco-hazelnootpasta

Ingrediënten:
bloemenhoning, cacaopoeder, hazelnoot, hazelnootolie en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Appel-peer-hazelnootcrumbles

Ingrediënten:
appels, ei, blauwe rozijnen, havermout, hazelnootmeel, hazelnoten, honing, kaneel, kokosolie en peren

Soort:
noten en zaden / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Noten-bietensalade

Ingrediënten:
appels, blauwe rozijnen, cranberry's, biet, macadamianoten en pecannoten

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Een pittig notenjasje

Ingrediënten:
blanke amandelen, chilipoeder, ei, olijfolie, ras el hanout, speltbloem en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Amandelnotenburger

Ingrediënten:
amandelmeel, aubergine, courgette, gele paprika, kokosolie, kurkuma, maïskorrels, mozzarella, peper, zout en zwarte bonen

Soort:
noten en zaden / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Cranberry-paranotenpanbrood

Ingrediënten:
bloemenhoning, boekweitmeel, cranberry's, haverzemelen, lauwwarm water, paranoten, speltbloem en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Drinken uit Nootje:

Pistachenotenmelk

Ingrediënten:
agavesiroop, pistaches, water en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Kastanjenotenpannenkoek met falafel

Ingrediënten:
aubergine, baksoda, eieren, hummus, kastanjemeel, kikkererwten, knoflook, kokosolie, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peterselie, pistacheolie, rode paprika, sojamelk, speltbloem, ui, veldsla, zeezout en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-linzensalade met blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gerookte walnoten, koriander, lente-uitjes, linzen, olijfolie, pompoen, rucola, sojayoghurt, veldsla, water en zoete aardappel

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Walnoten-auberginehummus

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, gedroogde kikkererwten, walnoten, knoflook, komijnpoeder, koriander en tahin

Soort:
noten en zaden / vegetarisch