Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi pure cook book

Papa Kazmi pure cook book

meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken

Een boek van Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Papa Kazmi pure cook book, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen. Met de aanmoediging van honderden fans gingen zij aan de slag. Met dit kookboek willen zij een stukje van zijn magie bij mensen thuisbrengen. Ze nemen je mee langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten en vertellen die aan de hand van hun waardevolste herinneringen. Bijkomend voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je vegan, gluten- of zuivelvrij eet, zijn veel gerechten geschikt. Het resultaat is een modern overzichtelijk vormgegeven boek vol persoonlijke verhalen, prachtig beeldmateriaal en verfijnde, handgetekende illustraties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Syrup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs, vanillestokje en water

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Cacao Bar

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, dadel, kokosolie, rauwe cacao, walnoten en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Bharta

Ingrediënten:
aardappel, chilivlokken, groene peper, knoflook, komijnzaad, lente-ui, olijfolie, witte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Sabzi Zucchini

Ingrediënten:
chilipoeder, courgette, komijnzaad, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mango Chutney

Ingrediënten:
agavesiroop, blanke rozijnen, chilipoeder, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, mango, rode peper, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje / drinken uit Papa Kazmi:

Chai Latte

Ingrediënten:
agavesiroop, assam thee, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagel, melk, steranijs, vanillestokje, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mulled Wine

Ingrediënten:
agavesiroop, cranberrysap, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, limoen, rode wijn, sinaasappel, steranijs, vanillestokje en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Cacao Milk

Ingrediënten:
agavesiroop, chai masala, chilipoeder, melk, rauwe cacaopoeder en vanillestokje

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kippendijfilet, knoflook, kruidnagel, raita, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Quinoa Arrabiata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, cherrytomaatjes, chilivlokken, courgette, gamba, gedroogde bieslook, gele paprika, knoflook, limoen, parmezaanse kaas, quinoa, rijstolie, rode peper, rode ui, rucola, tomatenpuree, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Cranberry Chutney

Ingrediënten:
agavesiroop, appel, chilivlokken, cranberries, gedroogde abrikozen, gedroogde dadel, gele rozijnen, gemberwortel, kaneelpoeder, koriander, kruidnagel, sinaasappel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Rum

Ingrediënten:
bruine rum, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs en vanillestokje

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Hummus

Ingrediënten:
chilipoeder, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoen, olijfolie, rode peper en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Naan Garlic Coriander

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, kalonjizaad, knoflook, koriander, melk chocoladegoede kwaliteit, olijfolie, tarwebloem, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Lentils

Ingrediënten:
bladerdeeg, chana dal, chilipoeder, gemberwortel, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mango Coconut Panna Cotta

Ingrediënten:
agar-agar, agavesiroop, granaatappelpitjes, kokosmelk, kokosolie, limoen, mango en vanillestokje

Keuken:
Indiaas