Recept uit De Perzische keuken:
De Perzische keuken
recepten en verhalen
Een boek van Yasmin Khan, Matt Russell en Shahrzad Darafsheh
We hebben 18 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De Perzische keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken.
Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto’s neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en
mooie land.
Yasmin Khan werkt in Londen als kok en schrijver. Ze geeft Perzische kooklessen en organiseert pop-uprestaurants. Buiten de keuken werkt Yasmin als campagnevoerder en is zij verantwoordelijk voor campagnes voor onder andere NGO ‘s, vooral met betrekking tot het Midden-Oosten.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Recepten uit De Perzische keuken
Een greep uit de 18 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit De Perzische keuken:
Olijven in walnoot-granaatappelmarinade
- Ingrediënten:
- basilicum, golpar, granaatappel, granaatappelmelasse, knoflook, munt, olijfolie, olijven, peper, walnoten en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Envoudig naan brood
- Ingrediënten:
- bloem, gist, olie, suiker, water, yoghurt en zout
Ontbijt uit De Perzische keuken:
Roerei met feta en dille
- Ingrediënten:
- boter, dille, ei, feta, kurkuma, peper, zonnebloemolie en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Schaal met gemengde kruiden
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, bosui, dragon, koriander, munt, peterselie en radijs
Recept uit De Perzische keuken:
Perzisch plat brood
- Ingrediënten:
- bloem, olie, volkorenmeel, water en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Eipotjes met spinazie en sumak
- Ingrediënten:
- boter, ei, knoflook, limoen, peper, sinaasappelsap, spinazie, sumak, ui, zonnebloemolie en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Yoghurt met komkommer en munt
- Ingrediënten:
- dille, knoflook, komkommer, munt, peper, sultana's, yoghurt en zout
Ontbijt uit De Perzische keuken:
Dadel omelet met kaneel
- Ingrediënten:
- boter, dadel, ei, gember, kaneel, melk, water en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Yoghurt met spinazie en knoflook
- Ingrediënten:
- knoflook, peper, spinazie, yoghurt en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Wortel jam met kardemom en rozenwater
- Ingrediënten:
- citroen, kardemom, rozenwater, sinaasappel, suiker, water en wortel
Ontbijt uit De Perzische keuken:
Perzische ajil granola
- Ingrediënten:
- amandel, dadelmelasse, haver, honing, pistache, pompoenpitten, vanille, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zuidvruchten
Recept uit De Perzische keuken:
Yoghurt met granaatappelpitten en munt
- Ingrediënten:
- granaatappel, munt, olijfolie, yoghurt en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Pompoen jam met specerijen
- Ingrediënten:
- citroen, gember, honing, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, pompoen, suiker, water en zout
Ontbijt uit De Perzische keuken:
Omelet met tomaat en bosui
- Ingrediënten:
- bosui, ei, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, tomaat en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Yoghurt met rode biet en munt
- Ingrediënten:
- feta, knoflook, munt, peper, rode biet, walnoten, yoghurt en zout
Recept uit De Perzische keuken:
Saffraan- kardemom noedels met gebakken ei
- Ingrediënten:
- amandel, boter, ei, kardemom, noedels, pistache, saffraan, suiker, water en zout
Snack of tussendoortje uit De Perzische keuken:
Energieballetjes met dadel, amandel en tahin
- Ingrediënten:
- amandel, dadel, kaneel, tahin, vanille en zout