Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Pistachefrangipane
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bloem, boter, eiwit, kristalsuiker en pistachepoeder
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 236 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals Het beste van Roger van Damme, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Njam!-chef en meester -patissier Roger van Damme weet hoe hij de harten culinair moet veroveren en die kennis wil hij graag met u delen. In dit boek heeft hij zijn allerbeste recepten voor u gebundeld. En er is voor elk wat wils: beginneling, hobbykok of maestro, allemaal komen ze aan hun trekken. Van een makkelijke pannenkoek, over een heerlijk verjaardagstaart type ‘ervaring vereist’ tot een uitdagende dessertcreatie recht uit de keuken van Rogers sterrenzaak Het Gebaar: ze worden u allemaal op een blaadje gepresenteerd.
Midden in de stad Antwerpen ligt “de botaniek”. Een uniek klein park dat is voortgekomen uit de hortus botanicus van de Antwerpse universiteit. Daarvoor lag hier de kruidentuin van een ziekenhuis. In de oude hovenierswoning van de hortus zit nu een lunchrestaurant: “Het gebaar” waar top-patissier Roger van Damme de scepter zwaait. Dit kleine drukbezochte restaurant biedt een kleine kaart met prachtige gerechten. Van Damme is vooral bekend om zijn nagerechten. Niet voor niets werd hij in 2017 uitgeroepen tot beste patissier ter wereld. 18 punten gault en millau en een Michelin ster krijg je echter niet alleen voor de toetjes. Ook de rest van de gerechten is inventief, zeer smakelijk en prachtig vorm gegeven.
Na 14.30 is er een kleine pannenkoekenkaart. Bij mooi weer is er een heerlijk terras.
Het beste van Roger van Damme biedt een aantal eenvoudige recepten voor koekjes en simpel gebak, een serie wat moeilijkere bereidingen voor de gevorderde kok en een keuze uit Rogers topdesserts zoals die bij het gebaar worden geserveerd. De laatsten veelal bestaande uit een reeks van bereidingen die samen een waar kunstwerk vormen. Op zijn website laat van Damme een aantal van die bereidingen zien. Laat u niet bedriegen door het schijnbare gemak waarmee de meester zij creaties tevoorschijn tovert. Gemakkelijk bestaat niet op dit niveau.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.
Een greep uit de 236 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme:
Recept uit Het beste van Roger van Damme: