Michel Hanssen - Spice Wise Too

Spice Wise Too

zonder zout meer smaak

Een boek van Michel Hanssen

We hebben 152 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Spice Wise Too, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

We eten gemiddeld ongezond veel zout. Ervaringsdeskundige Michel Hanssen laat zien dat wennen aan minder zout heel eenvoudig is en dat de juiste specerijenmengsels zout zelf helemaal overbodig maken. Hij ziet zoutloos koken niet als een beperking: Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken.

Na de bestseller ‘Spice Wise, koken met kruiden- en specerijenmixen zonder zout’ is er nu Spice Wise Too: zonder zout meer smaak. SVH meesterkok Michel Hanssen neemt je in zijn nieuwe boek mee op culinaire wereldreis langs spicy hotspots zoals India, Zuid-Afrika en USA. Hij laat zien hoe je eenvoudig zelf de meest spectaculaire smaken kunt maken voor dagelijks gebruik, feestelijke gelegenheden, op de barbecue of kamadogrill en voor slow cooking. Ook deelt hij zijn persoonlijke favoriete kruidenmixen en sauzen, die nooit in zijn keukenkastje ontbreken. De combinaties zijn eindeloos.

In een tijd van vele voedselhypes is Spice Wise verfrissend ‘down to earth’. Als er één manier is om de dagelijkse maaltijden gezonder te maken, is het wel het beperken van de zoutinname. Gelukkig is hiervoor steeds meer maatschappelijke aandacht, vindt Michel. Zijn eerste boek wordt inmiddels gebruikt op koksopleidingen en recepten uit Spice Wise zijn opnieuw gepubliceerd in samenwerking met de Hartstichting en de Nierstichting. “Maar zeker mensen die geen medische reden hebben om toegevoegd zout te schrappen, vinden met Spice Wise culinaire inspiratie om bewust te minderen.” In Spice Wise Too geeft hij daarom ook praktische tips en adviezen over het wennen aan én het volhouden van een levensstijl met een gezonde zoutinname.


Aantekeningen bij dit boek

Het tweede Spice wise boek van Michel Hanssen is net zo veelzijdig en informatief als het eerste boek. Aangezien het Heerlijk Zoeken niet is toegestaan om bij de recepten de ingrediënten op te sommen is de indexering beperkt tot de naam en de belangrijkste kenmerken van de recepten. Hanssen geeft daarnaast door het hele boek heen tal van tips, soms ook in de vorm van alternatieve of aanvullende recepten. Die zijn in de indexering niet meegenomen.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Spice Wise Too

Een greep uit de 152 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Kerrie Djawa

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Toon alle 152 recepten in dit boek