Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Yakitori & Korean BBQ

Japanse grilltechnieken en bijgerechten

Een boek van Jonas Cramby

We hebben 38 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Yakitori & Korean BBQ, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit.

Niets simpeler dan een Korean BBQ waarbij een ‘ssam’ (wrap) of slablaadje wordt gevuld met een aantal ingrediënten, behalve dat je het in een keer in je mond moet stoppen! Start traditioneel met ‘yukhoe’ (tartaar) en sluit af met ‘naengmyeon’ (noedels in koude bouillon). Garneer met rijst, kimchi en andere bijgerechten en je eet tegelijkertijd verfijnd en bruut, eenvoudig en geavanceerd.

Het drinken van alcohol of groene thee is gebruikelijk bij het eten van Japanse gerechtjes. Recepten voor ‘izakaya’ (pubfood) en ‘otsumami’ (borrelhapjes) mogen dan ook niet ontbreken in dit boek. Met dit boek in de hand beheers je de kunst van Japans grillen!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Yakitori & Korean BBQ

Een greep uit de 38 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Kushiyaki spiesen

Ingrediënten:
bosui, groene asperge, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, kwartelei, miso, pimientos de padrón, sesamzaad, shichimi tōgarashi, shishito en shiitake

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Bokkeumbap gebakken Kimchi-rijst

Ingrediënten:
bosui, ei, gele ui, geroosterd zeewier, gochujang, kim, kimchi, kimchi-vocht, knoflook, nori, olie, rijst, sesamolie, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
rijst
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Sarada koolsalade

Ingrediënten:
kewpie-mayonaise, koriander, mirin, miso, rijstazijn, sesamdressing, sesampasta, sesamzaad, spitskool en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Teriyaki teriyakisaus

Ingrediënten:
bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, kippendij, knoflook, maïzena, mirin, ruwe rietsuiker, sesamzaad, teriyakisaus en visfilet

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Drinken / cocktails uit Yakitori & Korean BBQ:

Chochu Sour

Ingrediënten:
citroensap, limoensap, mineraalwater, shochu, suikersiroop en yuzusap

Keuken:
Koreaans
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Tataki snel gegrilde sashimi

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, ponzu, rundvlees, sesamblad, sesamolie, sesamzaad, shiso, tataki-saus, tonijn, vis en vlees

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Jingisukan

Ingrediënten:
aziatische paddestoelen, bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, knoflook, lamsentrecote, lamskotelet, lamsschouder, lamsvlees, mirin, peer, rijst, taugé, yakitori-saus en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Lunch / lunchgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Gyu Sando broodje biefstuk

Ingrediënten:
appelazijn, bliktomaten, brood, eidooier, entrecote, friet, gedroogde ansjovis, gele ui, japanse sojasaus, parmezaanse kaas, ruwe rietsuiker, tomatenpuree, vissaus en worcestersaus

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Bijgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Ssamjang-saus en andere bijgerechten

Ingrediënten:
bosui, doenjang bonenpasta, gele ui, gochujang chilipasta, honing, japanse sojasaus, knoflook, limoen, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, suiker, walnootsaus en zilverui

Keuken:
Koreaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Kimchi Udong noedels

Ingrediënten:
bosui, eidooier, gochujang, groentebouillon, kimchi, kimchi-vocht, kippenbouillon, noedels, sesamzaad en udonnoedels

Keuken:
Koreaans
Toon alle 38 recepten in dit boek