- Sieb's proefschrift

Sieb's proefschrift

Er is niets lekkerders dan iets ontzettend lekkers, basisrecepturen van Sieberens kookstudio Meerema

Een boek van

We hebben 55 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Sieb’s proefschrift, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Sieberen Meerema, die onder meer zijn sporen verdiende als chef van het Rotterdamse restaurant de Harmonie, drijft nu een kookstudio de Capelle aan den IJssel. In dit boekje werkt hij op zijn recepten uit voor een aantal basisbereidingen. Als verdienstelijk schilder neemt hij ook de illustraties ter hand. Zier voor meer recepten van Meerema ook het boek "Harmonie op je bord"

- ongeveer 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Sieb's proefschrift

Een greep uit de 55 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Gazpacho

Ingrediënten:
bleekselderij, broodkruim, extra vierge olijfolie, gerookte kip, groente, hollandse garnaal, kippenbouillon, knoflook, komkommer, peterselie, rode paprika, sherryazijn, tomaten en zoete ui

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Tonijntartaar

Ingrediënten:
eidooier, extra vierge olijfolie, gember, limoenrasp, limoensap, mosterd, opzouten, sherryazijn, tabasco, tonijnfilet, vis en water

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Bonito met chutney pompoen & gember

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, flespompoen, gember, kerriepoeder, knoflook, olie, papardelle, paprika, rode peper, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Pakistaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Brood (Rozemarijn)

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, rozemarijn, suiker, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / nagerecht uit Sieb's proefschrift:

Crème brûlée

Ingrediënten:
eidooier, melk, rietsuiker, room, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans / Catalaans / Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kruidenpesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, bladpeterselie en rucola

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Chutney pompoen & gember

Ingrediënten:
flespompoen, gember, kerriepoeder, knoflook, olie, rode peper, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Pakistaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Mosselen met kervel

Ingrediënten:
boter, kervel, knoflook, mosselen, peper, rode peper, rode ui, room en tijm

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, extra vierge olijfolie, kalamata olijven, kappertjes, knoflook, opzouten en peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basisdressing, gepofte uien, korstdeeg, mozzarella, olijven, opzouten, peper, rucola en tomaten

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Sauce Vierge

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, korianderzaad, limoenrasp, limoensap, rode kerstomaten en rode wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Auberginekaviaar

Ingrediënten:
aubergines, basililcum, extra vierge olijfolie, groente, knoflook, opzouten, peper, peterseliejus en sjalot

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, dragon, kastanjechampignons, kippenbouillon, opzouten, peper, sjalot en witte wijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Polenta

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper en polentameel

Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Toon alle 55 recepten in dit boek