- Sieb's proefschrift

Sieb's proefschrift

Er is niets lekkerders dan iets ontzettend lekkers, basisrecepturen van Sieberens kookstudio Meerema

Een boek van

We hebben 55 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Sieb’s proefschrift, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Sieberen Meerema, die onder meer zijn sporen verdiende als chef van het Rotterdamse restaurant de Harmonie, drijft nu een kookstudio de Capelle aan den IJssel. In dit boekje werkt hij op zijn recepten uit voor een aantal basisbereidingen. Als verdienstelijk schilder neemt hij ook de illustraties ter hand. Zier voor meer recepten van Meerema ook het boek "Harmonie op je bord"

- 9 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Sieb's proefschrift

Een greep uit de 55 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Kroten (Zoetzuur)

Ingrediënten:
gember, groente, grof zeezout, honing, kardemompeul, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kroten, opzouten, peperkorrels, rode peper, sherryazijn en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Gnocchi

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, kruimige aardappel, opzouten, parmezaanse kaas, peper en roomboter

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Basilicumpesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Opzouten

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, rode biet en ui

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kruidenpesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, bladpeterselie en rucola

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / nagerecht uit Sieb's proefschrift:

Bavarois

Ingrediënten:
bitterkoekjes, bladgelatine, citroenrasp, eidooier, gedroogde abrikozen, melk, room, sinaasappelschil, stoofpeer, suiker, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Mosselen met kervel

Ingrediënten:
boter, kervel, knoflook, mosselen, peper, rode peper, rode ui, room en tijm

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Suggesties voor gevulde blini's

Ingrediënten:
avocado, bloem, boekweitmeel, boter, eiwit, gedroogde gist, gegrilde appel, kerrie-olie, koriander, roomkaas, suiker, tomaat, volle melk en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, limoensap, opzouten, peper, room, sjalot, tuinkruiden, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Basisrecept uit Sieb's proefschrift:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kipkarkassen, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, water, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Basisdressing

Ingrediënten:
druivenpitolie, extra vierge olijfolie, mosterd, natuurazijn, opzouten, peper en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Chutney pompoen & gember

Ingrediënten:
flespompoen, gember, kerriepoeder, knoflook, olie, rode peper, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Pakistaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Pindasaus

Ingrediënten:
azijn, ketjap, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, opzouten, peper, pinda's en sambal

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / nagerecht uit Sieb's proefschrift:

Panna cotta

Ingrediënten:
gelatine, melk, room, suiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Toon alle 55 recepten in dit boek