- Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Een boek van

We hebben 316 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Bamix gebruiksaanwijzing en recepten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Bamix gebruiksaanwijzing en recepten is een klein boekje dat werd meegeleverd bij een staafmixer van het Zwitserse merk Bamix. Destijd, (1984) een geavanceerd apparaat dat sinds 1954 in bijna ongewijzigde vorm nog steeds op de markt is. Hopelijk met een geactualiseerd receptenboekje want de recepten in dit exemplaar zijn sterk verouderd en waren bij de publicatie al niet vooruitstrevend. Tegelijk is dat juist voor de huidige generatie kookliefhebbers en bibliofielen leuk om te lezen omdat het een boeiend beeld geeft van de culinaire cultuur van het naoorlogse Europa.
Om de sfeer van het boekje intact te houden heb ik weinig veranderd maar omwille van de herkenbaarheid zijn hier en daar toch een paar beschrijvingen geactualiseerd. Bv gele wijn in een Chinees recept vervangen door Shaoxingwijn omdat zeker geen Franse vin jaune bedoeld is.
Compacte snelle recepten en dus nog wel bruikbaar maar tegelijk grondig verouderd. De auteurs vinden het bv nog nodig om bij zuchini te vermelden dat het een soort komkommer betreft. Curieus is ook een citroenkoek zonder citroen.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Een greep uit de 316 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Recept uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Punch-rings

Ingrediënten:
amandelen, arak, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne suiker, poedersuiker, rum, vanillesuiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
glazuur / koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 316 recepten in dit boek