Geheimen van de wijnkelder
Gids voor de 17e-eeuwse wijnliefhebber
Een boek van Mariëlla Beukers
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van de wijnkelder, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Hoe houd je wijn goed? Wat te doen als de wijn troebel blijkt? Wat doe ik met zure wijnen?Met deze vragen kregen wijndrinkers in de 17e en 18e eeuw te maken.Daarom bewaarde zijdefabrikant Guilliam van den Broeke een schriftje met uiteenlopende receptenom wijn helder te maken, goed te houden en te verbeteren als er iets mis was gegaan.Wijnhistorica Mariëlla Beukers dook in de geschiedenis van deze historische wijninstructies,onthult welke wijnen in die tijd populair waren en welke ingrediënten gebruikt werden voor hetconserveren en opknappen van wijn. Na het lezen van deze geschiedenis kijk je niet meer metdezelfde ogen naar je flesje wijn!
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.