Stefan Ruysschaert - Met de controleur aan tafel

Met de controleur aan tafel

Weetjes over eten en drinken

Een boek van Stefan Ruysschaert

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Met de controleur aan tafel, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Hoe interessant en uitdagend de fi scaliteit ook is, soms is het ook leuk om eens iets anders te doen. Dat was de gedachte die leefde bij de auteur om zichzelf en anderen aan te zetten om eens de tijd te stoppen en lekkere gerechten te bereiden. Alles begint met de liefde voor het product, voeg er geduld en leergierigheid aan toe en je ontdekt al snel de passie van een ambachtsman in de chef-kok.

Tijd nemen voor gezelligheid is in de huidige maatschappij waar het iedereen aan tijd ontbreekt niet zo evident. In dit boek vindt de lezer klassiekers uit de Belgische maar ook internationale keuken die bij een goed glas voor een gezellige sfeer zullen zorgen. De auteur kon het toch niet laten om de btw-regels rond spijzen en dranken in herinnering te brengen aan de lezer. En samen met de regels rond de geregistreerde kassa zijn die niet zo evident.

En hij zorgt voor de nodige weetjes die op een feest aan tafel of aan de toog stof voor reflectie geven… Weet u waarom de gewone vork in het bestek vier tanden hee ? Kent u het fijnste stukje van de kip: sot l’y laisse? Weet u waarom bepaalde eieren bruin en andere wit zijn? Waarom de bananen krom zijn? Kent u de oorsprong van de “hot dog”? Waarom een kree “Thermidor” zo heet? Waarom heet een louche café “kapperdoes”? En wat is een “bruin” café? Waarom zijn er oranje en witte mosselen? Waarom zit er een vliegje in het urinoir van horecazaken?

Waar mogelijk wordt ook aandacht besteed aan gezond en vegetarisch koken! Hierbij ligt de nadruk op een koolhydraatarme mediterrane keuken. Geniet van dit boek in al zijn aspecten! 

Stefan Ruysschaert is beroepshalve met fiscaliteit bezig maar leerde de basisvaardigheden van het koken bij Spermalie in Brugge. Een gepassioneerde kok is een ambachtsman die de liefde voor het product omzet in heerlijke gerechten. Koken is een permanent leerproces en ons adagium is dan ook “quidquid discis tibi discis”.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken