Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Handboek voor de moderne wijnliefhebber, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Harold Hamersma en Nicolaas Klei hebben één grote gemene deler: ze schrijven welingelicht, recht voor zijn raap en met humor over wijn en alles wat daarmee samenhangt. Zowel de beginnende als de doorgewinterde wijndrinker zal veel plezier beleven aan het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, het indrukwekkende resultaat van een unieke samenwerking.
Beroemde, maar juist ook onderbelichte druiven en wijnhuizen komen aan bod. Uitgebreid wordt stilgestaan bij jargon, want hoe overbluf je een sommelier? Daarnaast geven Hamersma en Klei een stortvloed aan praktische tips. Wat schenk je tijdens een eerste date, Kerst of een barbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoelang kun je wijn bewaren? En is het echt waar dat een paar glazen per dag goed zijn voor je gezondheid?
Het is niet voor het eerst dat deze populaire wijnschrijvers zulke vragen opwerpen én beantwoorden. Maar zo compleet en vermakelijk als in dit handboek waren ze nimmer tevoren.
Harold Hamersma (1956) is wijnjournalist bij Het Parool en NRC Handelsblad. Van zijn hand verschenen onder meer Wijnreis door mijn lichaam en de jaarlijkse De Grote Hamersma.
Nicolaas Klei (1961) heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. Naast elf Supermarktwijngidsen (en twee Omfietswijngidsen) schreef hij ook de wijnboekklassiekers Tot op de bodem en Van druif tot dronk.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.