J. Cazals en J.-C. Novelli - Novelli, bij jou of bij mij thuis?

Novelli, bij jou of bij mij thuis?

Een boek van J. Cazals en J.-C. Novelli

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Novelli, bij jou of bij mij thuis?, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Nederlands voorwoord Cas Spijkers Engels voorwoord Marco Pierre White

Jean-Christophe Novelli is Londens favoriete nieuwe chef - restaurateur met Michelinster. Hij is beroemd om zijn verbazingwekkende combinaties van smaken en kunstzinnige presentatie. Zelfs zijn meest indrukwekkende schotels zijn echter verrassend simpel. De kern van elk gerecht wordt gevormd door een makkelijk en toegankelijk recept dat zeer geschikt is voor de thuiskok. In zijn restaurantkeukens bouwt Jean - Christophe op deze kernrecepten voort op zeer vernieuwende manieren ‘suivant son humeur’ (volgens zijn stemming), waarbij hij hier een ongewone groente toevoegt, daar een exotische olie of een ingenieus garnituur, en zo hele families van recepten bedenkt. Dit boek volgt hem bij zijn werk, en het is zijn blokkendoos - benadering die het uniek maakt. In secties over vis, gevogelte en wild, vlees, groenten en desserts, geeft hij prachtige demonstraties van hoe je met een eenvoudig recept kunt beginnen en daarop voortbouwen en zo een scala van andere schotels maakt die steeds gecompliceerder zijn. Van een klassieke hartige rundvleesdaube leert hij je hoe je de elegante Zoet geglaceerde ui gevuld met rundvlees - daube maakt; of hoe je zelf zalm inlegt en die dan kunt roken voor een Zelfgerookte - zalmsalade met kruidige auberginesalsa, gepocheerd kwartelei en ansjovisdressing of hem gebruikt in de prachtig gelaagde Terrine van geglaceerde ingelegde zalm en Beaufort. In een uniek inleidend deel, Jean Christophe ‘s trukendoos, onthult hij ook de geheimen van zijn opmerkelijke repertoire aan oliën, poeders, sappen en concentraten waarmee ij een verbazend palet aan smaken aan zijn gerechten meegeeft. Bij jou of bij mij thuis bevat schitterende kleurenfoto’s van zowel simpele Is ingewikkelde schotels, plus stap - voor - stap series waarin kooktechnieken centraal staan. Daarmee is dit een boek om koks van alle niveaus te inspireren tot nog beter koken. Wie eenmaal durft te mengen en samenvoegen, experimenteren en improviseren, ontdekt het grote genoegen van koken ei. kan dan schotels maken suivant je eigen humeur en zo vermetel en creatief als de chef-kok zelf zijn.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken