Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, broccoli, courgette, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, tomaat, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroensap, extra vergine olijfolie, lamsvlees, oregano, peperoncino, vleesbouillon, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bavettepasta, eekhoorntjesbrood, kinnebak, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tonijn in olie, vleesbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: boerenbrood, mosselen, olijfolie, peperoncino, tomaat, ui, venusmosselen, vis, visbouillon, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, gerookte ham, karper, knoflook, olijfolie, peper, venkelzaad, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, lamsvlees, nootmuskaat, peper, rauwe ham, reuzel, ui, vleesbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bleekselderij, gele aubergine, groene olijven, kappertjes, olijfolie extra vergine, plantaardige olie, suiker, tomaat, versgemalen zwarte peper, wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vegetarisch / groente
Ingrediënten: mager spek, olijfolie, pecorino, peperoncino, spaghetti, tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, citroen, kalfsschnitzel, olijfolie, witte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, caciocavallo, ei, jus, nootmuskaat, olijfolie, pecorino, peper, rundergebraad, tarwegriesmeel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Ingrediënten: aardappel, gedroogde bonen, gort, knoflook, laurierblad, melk, schenkel, selderij, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: ei, mascarpone, rum en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruim, citroen, ei, kalfskotelet, peper, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandel, citroenrasp, gedroogde vijgen, hazelnoot en honing
Keuken: Italiaans
Soort: zoete hapjes
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, peper, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, geitenvlees, laurierblad, peperoncino, rode wijn, salieblaadjes, tomaat, ui, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: gele pompoen, kaneel, melk, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovis, azijn, ei, gele paprika, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, verse basilicum, vleestomaat, zout en zoute zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, mozzarella, peper, pizzadeeg, tomaat, verse basilicum en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pizza / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, kruidnagel, sinaasappelschil, suiker, water, zoete witte wijn en zuidvruchten
Keuken: Italiaans
Soort: fruit
Ingrediënten: ansjovisfilets, droge witte wijn, gevogeltebouillon, maïsolie, peperkorrels, ui, verse marjolein, verse tijm, wilde eend en wittewijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Ingrediënten: bloem, droge marsala, extra vergine olijfolie, kalfsschnitzel, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: artisjokken, citroensap, eieren, grana padano, knoflook en olijfolie
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroensap, karper, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: aardbeienpuree en prosecco di conegliano
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)