Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, peper, sedanini, tomaat, verse munt, verse peterselie, witte wijn, zout en zwaardvis
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: amandelen, appel, bloem, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde pruimen, gedroogde vijgen, grofkorrelige suiker, pijnboompitten, rozijnen, suiker, vin santo, walnoten en water
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, kappertjes, pizzadeeg, tomaat, ui, verse bascilium en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pizza
Ingrediënten: andijvie, bleekselderij, boter, bouillon, doorregen spek, parelgort en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Ingrediënten: eierdooier, saffraan, tarwegriesmeel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: eierdooiers, melk en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroenrasp, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenbouillon, peper, rauwe ham, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: campari, citroen, ijsblokjes en rode vermout
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, kappertjes, oregano, peperkorrel en pittadeeg
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Ingrediënten: boekweitkorrels, gedroogde witte bonen, kikkererwten, olijfolie, zout, zuiveringszout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: belpaese, boter, citroenrasp, ei, eieren, kalkoenborstfilet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / gevogelte
Ingrediënten: droge witte wijn, harder, olijfolie extra vergine, peper, rodewijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: anijszaad, bloem, boter, citroenrasp, ei, suiker, vanillesuiker, zoete amandelen en zout
Keuken: Toscaans / Maleisisch / Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, peper, rode wijn, varkensdarm, varkenslever, vleesbouillon en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: olijfoie, peper, polenta, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderijharten, boter, brandewijn, kaneelpijpje, laurierblad, peper, rode wijn, runderstoofvlees, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: artisjok, broodkruim, citroen, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, verse munt en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: droge witte wijn, inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, witbrood, zeevis en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, courgettebloemen, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ricotta, verse bieslook en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bouillon, caciocavallo, ei, ham, kalfsvlees, knoflook, laurierblad, majoraan, olijfolie, peper, rode wijn, salsicce, spek, ui, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: ansjovisfilets, droge witte wijn, gevogeltebouillon, maïsolie, peperkorrels, ui, verse marjolein, verse tijm, wilde eend en wittewijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, haas, jeneverbes, laurierblad, pappardelle, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / pasta/noodles / wild
Ingrediënten: bloem, citroensap, droge witte wijn, eieren, extra vergine olijfolie, knoflook, paddestoelen, peper, poularde, rivierkreeftjes, tomaat, verse basilicum, verse peterselie, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Ingrediënten: aubergines, azijn, broodkruim, knoflook, olie, olijfolie extra vergine, verse munt en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, knoflook en groente
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren