Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, broodkruim, mozzarellabolletjes, plantaardige frituurolie, saffraandraadjes en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / frituur / kaas
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, peper, radicchio en zout
Keuken: Italiaans
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: amaretti, cacaopoeder, eierdooier, melk, rum en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: ei, honing, melk en nootmuskaat
Keuken: Italiaans
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, knoflook en groente
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandel, citroenrasp, gedroogde vijgen, hazelnoot en honing
Keuken: Italiaans
Soort: zoete hapjes
Ingrediënten: droge witte wijn, extra vergine olijfolie, knoflook, konijn met ingewanden, laurierblad, peperoncino, rozemarijn, tijm, ui, zout en zoute zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: citroensap, karper, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
1 notitie
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, citroensap, eieren, gesuikerde vruchten, hazelnoot, melk, pijnboompitten, poedersuiker, rozijnen, rum, tarwebloem, walnoten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, broodkruim, eieren, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, oud brood, parmezaanse kaas, peper, salsicce, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: eierdooier, italiaanse rode wijn en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, bouillon, broodkruim, ei, kalfsfilet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rundermerg, spinazie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: caciocavallo, gedroogde peperoncino, gerookt spek, gezeefde tomaten, prei, witbrood, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood en broodgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, boter, doorregen buikspek, extra vergine olijfolie, gezeefde tomaten, castelluccio-linzen, peper, salsicce, ui, vleesbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge rode wijn, extra vergine olijfolie, jeneverbes, kappertjes, kippenlever, knoflook, peper, salieblaadjes, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / saus/dressing/jus
Ingrediënten: ansjovisfilets, citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie extra vergine, peper, verse rozemarijn, verse tonijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: citroenrasp, ei, gesuikerde vruchten, kaneel, marsala, ricotta en vloeibare honing
Keuken: Italiaans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, zeeduivelfilet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, ei, melk, pindaolie, poedersuiker, suiker, sultanarozijnen, vanille, gist en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak / frituur
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, mortadella, oud brood, peper, spek, tuinbonen, uien en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: groente, laurierblad, suiker, water, wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: inmaak / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, droge marsala, ei, knoflook, peper, verse peterselie, witte truffel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eierdooiers, harde tarwegries, melk en parmezaanse kaas
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche