Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, caciotta, honing, margarine, olijfolie extra vergine, reuzel, tarwegries, verse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, boter, caciocavallo, droge witte wijn, knoflook, macaroni, mozzarella, olijfolie, peper, runderstoofvlees, tomatenpuree, ui, varkensreuzel, verse basilicum, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: bakpoeder, boter, citroenrasp, ei, melk, poedersuiker, suiker, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, gedroogde bonen, knoflook, rodewijnazijn, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Ingrediënten: bloem, boragie, ei, friséesla, knoflook, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta, snijbiet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, ganzenborst, granaatappelpitten, jenever, olijfolie, pijnboompitten, soepgroenten, sultana's, waterkers en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: bleekselderij, ingewanden, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat, ui, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, pizzadeeg, ricotta, tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: inktvis met inkt, knoflook, olijfolie, peper, spaghetti, tomaat, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: olijfoie, peper, polenta, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilets, citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie extra vergine, peper, verse rozemarijn, verse tonijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, peper, radicchio en zout
Keuken: Italiaans
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovisfilet, broodkruim, citroensap, ei, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte zuidvruchten, harde tarwegries, kaneel, magere melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, rozijnen en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, courgettebloemen, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ricotta, verse bieslook en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bloem, eieren, krab, plantaardige frituurolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, lamsvlees, nootmuskaat, peper, rauwe ham, reuzel, ui, vleesbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gekookte ham, pizzadeeg, ricotta en tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pizza
Ingrediënten: boter, kippenlever, parmezaanse kaas, pasta, peper, salsicce, tomaat, vleesbouillon, witte kool, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: azijn, droge witte wijn, knoflook, konijn, olijfolie, peper, tomaat, verse gemengde kruiden en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, munt, peperoncino, spek, strascinati en verse pasta
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, carnarolirijst, eekhoorntjesbrood, kippenbouillon, parmezaanse kaas, risotto, ui, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: rijst / gevogelte
Ingrediënten: olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardientjes, tarwemeel, uien, wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades