Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Culinaria Italia

Italiaanse specialiteiten

Een boek van Claudia Piras en Ruprecht Stempell

We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Culinaria Italia

Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Amandelkoek - sbrisolona

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroenrasp, eierdooier, maïsmeel, reuzel, suiker, tarwebloem en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Tulband - zuccotto

Ingrediënten:
biscuitbodem, cacaopoeder, cointreau, donkere chocolade met amandelen, gekonfijte vruchten, hazelnoten, kersenwater, poedersuiker, pure chocolade, rum en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Ricottapudding - budino di ricotta

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, griesmeel, kaneel, poedersuiker, ricotta, rozijnen en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Paastaart - torta pasqualina

Ingrediënten:
bloem, eieren, extra vergine olijfolie, kaas, kruidnagel, majoraan, paneermeel, peper, rucola, snijbiet, spinazie, ui, verse geitenkaas, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Gemengde salade - condijun

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, ei, gele paprika, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, verse basilicum, vleestomaat, zout en zoute zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

sardische ravioli - culingionis

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, eierdooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, saffraan, salieblaadjes, verse munt en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Aardappelen met selderij - patate e sedano

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, brood, gedroogde peperoncino, knoflook, olijfolie, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Stokvis op Genuese wijze - stoccafisso alla genovese

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gedroogde paddestoelen, geweekte stokvis, knoflook, pijnboompitten, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 396 recepten in dit boek