Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Culinaria Italia
Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappel, aubergine, broodkruim, extra vergine olijfolie, gele paprika, mozzarella, peper, tomaat, verse basilicum, oregano en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, eieren, kaneel, melk, pistachenoten en poedersuiker
Keuken: Italiaans
Soort: schuim/mousse/gelei / eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: aardappel, ansjovis, artisjokken, azijn, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broodje, citroensap, ei, eierdooier, gamba's, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenbouillon, langoest, olijfolie, paddestoelen in olie, pijnboompitten, poon, schorseneer, sperziebonen, verse basilicum, verse peterselie, wortel, zeevruchten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, citroensap, droge witte wijn, eieren, extra vergine olijfolie, knoflook, paddestoelen, peper, poularde, rivierkreeftjes, tomaat, verse basilicum, verse peterselie, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Ingrediënten: aardappel, aceto balsamico, boter, lamsvlees, runderbouillon, ui, verse peterselie en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bouillon, caciocavallo, ei, ham, kalfsvlees, knoflook, laurierblad, majoraan, olijfolie, peper, rode wijn, salsicce, spek, ui, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: boter, ei, gerookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, snijbiet, spinazie, tarwebloem, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: gedroogde dikke bonen, gedroogde erwten, gedroogde kastanjes, gedroogde linzen, gedroogde tomaten, knolselderij, olijfolie extra vergine, peper, ui, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: andijvie, bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente uitje, paprika, peper, radijs, venkel, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: beleg naar keuze, bloem, olijfolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, brood, champignon, eierdooier, fontina, melk, witte peper, witte truffel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: broodkruim, ei, erwten, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, melk, pecorino, peper, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bresaola, citroensap, eierdooiers, olijfolie extra vergine, oregano en versgemalen zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: gedroogde cannellinibonen, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, tomaat, salie en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: arborio-rijst, boter, groentebouillon, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, risotto, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, appel, bloem, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde pruimen, gedroogde vijgen, grofkorrelige suiker, pijnboompitten, rozijnen, suiker, vin santo, walnoten en water
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: san daniele ham en vijgen
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: broodkruim, gezeefde tomaten, kappertjes, olijfolie, peperoncino, verse basilicum, verse peterselie, zout, zwaardvis en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovisfilets, droge witte wijn, gevogeltebouillon, maïsolie, peperkorrels, ui, verse marjolein, verse tijm, wilde eend en wittewijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Toon alle 396 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833111389
ISBN10
3833111380
Andere uitgaven
9783833134548