Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Culinaria Italia
Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, caciotta, honing, margarine, olijfolie extra vergine, reuzel, tarwegries, verse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, peper, sedanini, tomaat, verse munt, verse peterselie, witte wijn, zout en zwaardvis
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte zuidvruchten, harde tarwegries, kaneel, magere melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, rozijnen en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, eieren, extra vergine olijfolie, kaas, kruidnagel, majoraan, paneermeel, peper, rucola, snijbiet, spinazie, ui, verse geitenkaas, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: boter, jus, nootmuskaat, parmezaanse kaas, risottorijst, runderbouillon, truffel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / risotto / rijst
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, peper, rode wijn, varkensdarm, varkenslever, vleesbouillon en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, knoflook, olijfolie, pasta, pecorino, peper, tomaat, verse basilicum en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, kappertjes, oregano, peperkorrel en pittadeeg
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, mozzarella, pecorino, pizzadeeg, salsicce en tomaat
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pizza
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, linzen, peper, peperoncino, rozemarijn, salie, selderijblad, varkenspoot, zongedroogde tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: citroensap, ei, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwarte truffel
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: campari, ijsblokjes en sinaasappelsap
Keuken: Italiaans
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: aubergine, bloem, macaroni, olijfolie, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boter, groene asperge en parmezaanse kaas
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappel, ansjovis, artisjokken, azijn, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broodje, citroensap, ei, eierdooier, gamba's, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenbouillon, langoest, olijfolie, paddestoelen in olie, pijnboompitten, poon, schorseneer, sperziebonen, verse basilicum, verse peterselie, wortel, zeevruchten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, haas, jeneverbes, laurierblad, pappardelle, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / pasta/noodles / wild
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: boter, droge marsala, ei, knoflook, peper, verse peterselie, witte truffel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Toon alle 396 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833111389
ISBN10
3833111380
Andere uitgaven
9783833134548