Johannes van Dam - De dikke van Dam & de kleine Johannes set

De dikke van Dam & de kleine Johannes set

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De dikke van Dam & de kleine Johannes set, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Er is nog leven na DEDIKKEVANDAM. Wat sommigen verdacht veel op een encyclopedie vonden lijken, was immers een bundel van zo’n beetje alles wat Johannes van Dam de afgelopen vijfentwintig jaar schreef. Maar hij is verre van uitgeschreven. Bijvoorbeeld over de zo belangrijke smaakbalans in gerechten. Maar ook hoe hij zelf erwtensoep maakt, en ‘daar kan niets tegenop’. En aansluitend hoe lekker soep van verse doperwten in de de zomer is. Een favoriet als cassoulet komt nu uitgebreid aan bod en natuurlijk de door sommigen gemiste pastinaak, die freudiaans was blijven liggen. Maar er is nog meer. De hoofdstukken in dekleinejohannes variëren van bergamot en galanga via linzenstaart, ossenstaartsoep en uiensoep in vele gedaanten tot vlierbloesem, warka en zuiggeit. Een aantal onderwerpen uit DEDIKKEVANDAM wordt plezierig aangevuld (de pocheertruc!) en een enkele verschrijving of misverstand wordt opgeruimd, als dat niet al in een van de vele herdrukken gebeurd is.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Rendang van kalkoen

Ingrediënten:
asempasta, citroengras, djeroek poeroet, galangawortel, geelwortelblad, gember, kalkoen, knoflook, kurkuma, laurier, sambal oelek, santen, spaanse peper en ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gazpacho

Ingrediënten:
brood, croutons, ei, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Ceviche

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, knoflook, koriander, limoen, spaanse pepers, ui en vis

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Blini

Ingrediënten:
boekweitmeel, ei, gist, kaviaar, melk, tarwebloem en zure room

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Garnalenpasta

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovissaus, boter, cayennepeper, foelie, garnalen en witvis

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / nagerecht uit De Dikke van Dam:

Kulfi

Ingrediënten:
amandel, kardemompeulen, melk, pistache, saffraan, slagroom en suiker

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Drinken / cocktails uit De Dikke van Dam:

Eggnog

Ingrediënten:
banaan, ei, honing, melk, sinaasappel en tarwekiemen

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Oliebollen van Wannée

Ingrediënten:
appel, bloem, citroen, ei, gist, krenten, melk, noten, poedersuiker, rozijnen, stemgember, suiker en sukadesnippers

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
foelie, kruidnagel, laurier, lavaswortel, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, soepkip en ui

Soort:
soep/bouillon