Terug naar De gezonde Joodse keuken.

De gezonde Joodse keuken recepten

100 heerlijke koosjere gerechten uit de hele wereld

Michael van Straten

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Pittige auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, chapati, chilipeper, garam masala, gember, knoflook, komijn, korianderpoeder, kurkuma, naan, olijfolie, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde kikkererwten, ijsbergsla, kikkererwten uit blik, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaten, selderijzaad, ui en verse koriander

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

snelle borscht

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gekookte rode bieten, knoflook, olijfolie, pastinaak, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip-kikkererwtencurry

Ingrediënten:
bouillon, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kikkererwten, kipfilet, knoflook, korianderblaadjes, sesamolie, tamarindepasta en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bulgur, groene olijven, komkommer, munt, pitabrood, rode kerstomaten, rode ui, verse koriander, walnoten en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

ajo blanco

Ingrediënten:
blauwe druiven, gemalen amandelen, knoflook, olijfolie, wittebroodkruim, witte druivensap en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

honingtaart (lekach)

Ingrediënten:
eieren, gemberpoeder, geroosterde geschaafde amandelen, honing, koffie, kruidnagel, olijfolie, rietsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

dadelcake

Ingrediënten:
bruine suiker, dadels, ei, lindebloesemthee en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pittige groentenlasagne

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, courgette, dille, knoflook, komijn, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, sojamelk, tomaten, tomatenpuree, ui en oregano

Keuken:
Javaans / Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gehaktbrood met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bouillon, eieren, kaneel, kruidnagel, matzemeel, munt, rietsuiker, rundergehakt, sinaasappel, tabasco, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kokosvis

Ingrediënten:
kokosmelk, komijn, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, saffraan, tilapiafilets, ui, venkel, visbouillon en yoghurt

Keuken:
Joods