Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

De gezonde Joodse keuken

100 heerlijke koosjere gerechten uit de hele wereld

Een boek van Michael van Straten

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De gezonde Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De gezonde joodse keuken blikt terug naar het voedsel van de diaspora, van de Joden die zich over de hele wereld verspreiden en hun eigen keuken ontwikkelden, uniek voor de landen waarin zij woonden, maar wel volgens kosjere regels. Het boek neemt de lezer mee op een fascinerende reis in de voetstappen van Joodse reizigers. Wanneer zij de kameelkaravaan verlieten op de oude Zijderoute, proeft men het voedsel dat zij bereidden. Wanneer zij van boord stapten van de oude galeischepen van de Feniciërs in het oude Griekenland, geniet men van mediterrane smaken. Toen de Joden in 1492 uit Spanje werden verdreven, namen zij hun tradities van de Moorse en Noord-Afrikaanse keuken mee naar Italië, Zuid-Amerika en Afrika. En toen zij op Ellis Island of op de Londense Tilbury kade arriveerden in de jaren dertig van de vorige eeuw, ervaar je de smaken van New York en de East End van London.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De gezonde Joodse keuken

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pittige groentenlasagne

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, courgette, dille, knoflook, komijn, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, sojamelk, tomaten, tomatenpuree, ui en oregano

Keuken:
Javaans / Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde kikkererwten, ijsbergsla, kikkererwten uit blik, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaten, selderijzaad, ui en verse koriander

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 96 recepten in dit boek