Recept uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:

We hebben 7 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heel Europa telt slechts 49 restaurants met 3 Michelin-sterren. Daaronder bevinden zich veel illustere namen die in de culinaire wereld met respect worden uitgesproken: Bocuse, Blanc, Guérard, Senderens, Bas, Ducasse, Passard, Roux, Müller, Arzak, Adria, Wynants. En, sinds 2002, Helder. Cees Helder.
Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat dit jaar een nieuw Parkheuvelboek zijn entree maakt. Een omvangrijk en inspirerend boek zoals u dat van Cees Helder mag verwachten, met meer dan vijftig nieuwe gerechten. Maar ook de fysieke verschijning en het formaat beloven iets bijzonders. Bij het openslaan leidt de schitterende fotografie u langs het beste van Helder: zijn unieke gerechten, zijn fraaie opmaak, zijn zoektocht naar de basis van in zijn keuken gebruikte ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals olijfolie uit Spanje, gevogelte uit Bresse en zuurkool uit Noord-Scharwoude. Tezamen met het eigen verhaal van Rosalie en Cees Helder - hun gedachten, ervaringen en inspirerende locaties - vormt het een onvergetelijk boek van het hoogste niveau.
Een klein voorproefje van de gerechten: Coquille St. Jacques met een risotto van inktvis, Rundermerg met kaviaar en sjalottensaus, Aardappelmousseline met een risotto van inktvis, Gebakken ganzenlever met rode bietjes, gekookt met specerijen en citroenolie en talloze andere creaties van het hoogste niveau. Gerechten waarvan de bezoeker steeds opnieuw een regelrechte en toch onverwachte cultuurschok ervaart. Niet alleen door de fraaie opmaak van de gerechten. Neen, het is vooral de onvergelijkbare smaak, de bijna explosieve ontlading in de mond, de verbazing over hoe iets zo buitengewoon lekker kan zijn.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Recepten uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel
Een greep uit de 7 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Pesto
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, parmezaanse kaas, picudo olijfolie en pijnboompitjes
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Lavendeldressing
- Ingrediënten:
- lavandelazijn, lavendelhoning en maïsolie
- Soort:
- saus/dressing/jus
Bijgerecht uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Zwarte risotto
- Ingrediënten:
- boter, citroen, geslagen room, inktvisinkt, kippenfond, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst en sjalot
- Soort:
- risotto
Diner / hoofdgerecht uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Coquilles St. Jacques met inktvis en zwarte risotto met pesto
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, bloem, broodkruim, coquille, eiwit, frituurolie, intkvisjes, pesto en zwarte risotto
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Recept uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Kreeftensalade met lobbige lavandeldressing en artisjokken
- Ingrediënten:
- artisjokken, court-bouillon, ijswater, lavendel, meiknol, mini-artisjokken, oosterscheldekreeft, peterseliewortel en sjalot
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Nederlandse editie - Cees Helder Parkheuvel:
Cannellini van koningskrab met courgettes en doperwten
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, courgette, doperwten, geklaarde boter, knoflook, koningskrabbenpoten, krabvlees, olijfolie, pastadeeg, risotto, schaaldierenbouillon en sjalot