Terug naar Lekker Hollands.

Lekker Hollands recepten

het beste van eigen bodem

Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Zoetzure makreel

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, kristalsuiker, laurier, makreel, mosterdzaad, peperkorrel, prei, venkelzaad en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Makreelrilette

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, gestoomde makreel, kappertjes, mayonaise, sjalot en verse kervel

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Romige mosselsoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bospeen, knoflook, mosselen, olijfolie, saffraan, slagroom, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Tijmbrood

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Extra kruidige speculaasjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, patentbloem, roomboter en speculaaskruiden

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Volkorenbrood

Ingrediënten:
gedroogde gist, volkorenbloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Erwtensoep met paardenworst

Ingrediënten:
bleekselderij, bleekselderijblad, hamschijf, kruimige aardappel, laurier, paardenworst, prei, rookworst, schouderkarbonade, speklap, spliterwten, ui, versgemalen zwarte peper, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ouderwets lekkere rode kool

Ingrediënten:
appel, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, roomboter, suiker, ui, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
bospeen, fazant, gevogeltebouillon, jeneverbes, laurierblad, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Ossenworst met vijf specerijen

Ingrediënten:
all spice, korianderzaad, kruidnagel, ossenworst, rammenas, rettich, tuinkers, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Texels lamsbout met rozemarijn

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, knolselderij, lamsbot, lamsbout, laurier, olijfolie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Pastinaakpuree

Ingrediënten:
melk, nootmuskaat, pastinaak, roomboter, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands