Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals d’Antuono, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Tien jaar geleden was Giovanni d’Antuono klaar met pizza’s bakken. Hij verliet het Haarlemse familierestaurant Napoli en trok naar de hoofdstad om zijn droom te verwezenlijken: een Italiaans specialiteitenrestaurant. Geen pizza’s, maar Italiaans zoals de Italianen dat eten. Een grote stap in die tijd. “De hele familie verklaarde hem voor gek”, vertelt neef Gerardo. “Ze dachten dat het een fiasco zou worden, dat Nederlanders er niet klaar voor waren.” Ze kregen allemaal ongelijk. d’Antica in de Reguliersdwarsstraat was met de hulp van Gioavanni’s vrouw Angela en zoon Carmine (Cami) vanaf dag één een daverend succes. Zakenmensen, toeristen, voetballers en wereldsterren prikten hun vork in vitello tonnato, spaghetti vongole en dorade met zeezoutkorst. “I’ve never felt this much at home in a restaurant,” zei George Clooney afgelopen mei nog tegen Angela toen hij er drie dagen op rij kwam eten tijdens de opnamen van Ocean’s Twelve. Maar ook Joe Cocker, Isabella Rosselini, Queen en Pelé voelen zich hier thuis. Omdat zoon Cami zijn horizon wilde verbreden en een hiaat in de Amsterdamse horeca van Amsterdam zag, begon hij in september 2002 Cinema Paradiso. Kleine, pure gerechten voor een schappelijke prijs. Maar ook: een geweldige ruimte en een onbeschrijfelijke sfeer en glamour. De aantrekkingskracht is zo groot dat er sinds de opening geen tafel onbezet is geweest. Het zal de d’Antuono formule wel zijn: iedereen wil hier eten én gezien worden. Laat op de avond zijn de kannen sgroppino - een combinatie van wodka, prosecco en citroenijs - niet aan te slepen. En zo zijn er nog vele andere voortreffelijke familierecepten.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.