Levine van Doorne - Brood

Brood

uit eigen oven

Een boek van Levine van Doorne

We hebben 50 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Brood, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken brood in je huis? In Brood uit eigen oven geeft Levine van Doorne de groeiende groep van thuisbakkers, zowel beginners als gevorderden, haar broodbakgeheimen prijs.

De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn. Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken. In dit boek wordt uitsluitend met eerlijke ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn.

Brood uit eigen oven bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood: bruin, wit, spelt, hartig en zoet en ook kleine broodjes, stokbrood, feestbrood en gevlochten brood. Aan het bakken van zuurdesembrood wordt ook ruim aandacht besteed. Elke stap in het proces, van kneden en rijzen tot bakken wordt duidelijk uitgelegd. Kortom, hét broodboek voor thuisbakkers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Brood

Een greep uit de 50 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Bruin brood

Ingrediënten:
droge gist, ei, karnemelk, moutmeel, roomboter, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Vloerbrood met chiazaad

Ingrediënten:
chiazaad, droge gist, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Lichtbruine bolletjes

Ingrediënten:
droge gist, roomboter, suiker, tarwebloem, volkorenmeel, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Brood:

Appelkaneelbroodjes

Ingrediënten:
amandelmeel, appelsap, custardpoeder, deeg, droge gist, ei, kaneel, poedersuiker, roomboter, rozijnen, tarwebloem, vanille extract, volle melk, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, blauwe rozijnen, boter, citroenrasp, droge gist, gehakt, gele rozijnen, koekkruiden, krenten, ei, oranjesnippers, suiker, sukade, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Speculaasbroodjes met amandelspijs

Ingrediënten:
amandelspijs, boter, citroenrasp, droge gist, ei, speculaaskruiden, suiker, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Stokbrood met semolina en sesamzaadjes

Ingrediënten:
deeg, droge gist, olijfolie, semolina, sesamzaadjes, tarwebloem, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Couronne met olijven

Ingrediënten:
droge gist, olijfolie, olijven, roggemeel, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Vloerbrood met noten en gedroogde vijgen

Ingrediënten:
blanke amandelen, blanke hazelnoten, droge gist, gedroogde vijgen, pecannoten, roggemeel, tarwebloem, volkorenmeel, walnoten, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Wit desembrood

Ingrediënten:
tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Rozijnen krentenbrood

Ingrediënten:
citroen, droge gist, ei, karnemelk, krenten, roomboter, sinaasappel, suiker, sultanarozijnen, tarwebloem, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Krentenbollen

Ingrediënten:
droge gist, krenten, melkpoeder, roomboter, suiker, tarwebloem, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Sterbroodjes met honing en anijs

Ingrediënten:
droge gist, rietsuiker, roomboter, tarwebloem, vloeibare honing, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Zonnepittenbrood met sinaasappel

Ingrediënten:
droge gist, ei, roomboter, tarwebloem, volle melk, zonnebloempitten en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Hartig afbreekbrood

Ingrediënten:
bieslook, boter, droge gist, ei, gedroogde tomaat, gedroogde tomaten, melk, olie, semolina, tarwebloem, verse peterselie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Triangels met walnoten en havervlokken

Ingrediënten:
droge gist, havermoutvlokken, walnotenolie, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Driegranendesembrood met zaadjes

Ingrediënten:
gebroken lijnzaad, roggemeel, sesamzaad, tarwebloem, volkorenmeel, water, zonnebloempitten en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Desembrood met spekjes en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, spekreepjes, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Toon alle 50 recepten in dit boek