Rode bietensoep met komijn & geitenkaastosti's met vijgenjam
Een recept van Merijn Tol en Mina Abouzahra.
U vindt dit recept op pagina 27 in Proef! Oranjebloesem .
- Keuken:
- Marokkaans
- Gang:
- avondmaal
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten
- biet
- ciabatta
- extra vierge-olijfolie
- geitenkaas
- kippenbouillon
- komijnpoeder
- komijnzaad
- olie
- panbrood
- ui
- vijgen
- vijgenjam
Bereidingswijze
Bij de supermarkt kun je gewoon gekookte bietjes kopen natuurlijk. Maar als je op de markt verse rauwe kunt krijgen, doen! Dat is zoveel lekkerder
4 personen
- 1 ui, fijn gesneden
- 1/2 el komijnpoeder
- 3 el olie
- 500 g bietjes, of 4 middelgrote bieten, gescild en in stukjes gesneden
- 1 l kippenbouillon
- 1 panbrood of ciabatta
- 50 g harde hollandse geitenkaas
- 8 vijgen, fijngesneden of vijgenjam (Turkse of Marokkaanse winkel)
- 1 el komijnzaadjes, 1 min. geroosterd in de koekenpan
- 2 el (frisgroene) olijfolie extra vierge
Bak de ui zachtjes in 3 el olie, bak de komijn poeder op het laatst even mee.
Voeg de bietjes met een liter water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ± 50 min. zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Beleg het brood met de geitenkaas en vijgenjam of fijngesneden vijgen. Rooster het brood in een tosti-ijzer of in de oven. Pak de broodjes in folie en leg ze 5 min. in een hete oven of koekenpan. Bestrooi de soep met de komijnzaadjes en besprenkel met wat olijfolie
Aantekeningen bij dit recept
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit recept door gebruikers.