C. MacFadden, W. Lingwood, J. Hosegood, L. Dare, Catherine Atkinson en Maya Banks - Koffie

Koffie

het complete handboek over koffie

Een boek van C. MacFadden, W. Lingwood, J. Hosegood, L. Dare, Catherine Atkinson en Maya Banks

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koffie, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Alles over koffie en recepten met koffie. Niets stemt zo tevreden als een goed gezette kop warme, geurige koffie. Ooit werd koffie ‘Arabische wijn’ genoemd en nog steeds genieten ontelbare hoeveelheden mensen dagelijks van deze verrukkelijke drank. Hoewel de ontdekking van koffie in nevelen is gehuld, is het maar al te duidelijk dat koffie van het begin af aan in de hele wereld een enorme invloed heeft uitgeoefend op het sociale, culturele en economische leven.
In Koffie worden alle aspecten van koffie en het gebruik van koffie onderzocht, in een heldere, informatieve tekst en door middel van schitterende foto’s.
DE GESCHIEDENIS VAN KOFFIE
Dit hoofdstuk begint met een boeiende beschrijving van de geschiedenis van het koffiedrinken in de hele wereld, van het gebruik van koffie voor religieuze doeleinden tot de opkomst van het koffiehuis en het café als sociale ontmoetingsplaats. Er wordt onderzocht hoe koffie uitgroeide tot een wereldwijd handelsproduct en tevens een belangrijke sociale en culturele rol ging spelen, doordat koffiedrinken gekoppeld raakte aan kunst en literatuur, politiek en conversatie.
KOFFIE WERELDWIJD
In een reis om de wereld wordt de enorme hoeveelheid koffiesoorten die tegenwoordig worden verbouwd besproken, met een duidelijke uitleg over hoe de bonen worden geteeld en verwerkt, gesorteerd en geclassificeerd. Dit hoofdstuk bevat tevens een overzicht van verkrijgbare roostingen en malingen, melanges en smaken.
HET KOFFIEZETTEN
U krijgt gedetailleerd advies over het brede scala aan koffiezetapparatuur dat tegenwoordig verkrijgbaar is, van het eenvoudige steelpannetje met water tot de schitterendste espressoapparaten. U leert een aantal van de beroemdste koffiedrankjes, zoals espresso en granita, in een handomdraai te bereiden.
RECEPTEN MET KOFFIE
Meer dan 70 beproefde recepten, schitterend geïllustreerd en met een duidelijke stap-voor-stapuitleg. Recepten voor alle klassieke nagerechten en taarten met koffie, zoals Tiramisu, Koffie Coeur à la Crème, Mokkacake en Cappuccinotaart. Recepten voor elke gelegenheid, zoals verrukkelijke ijsgerechten, luxueuze chocoladetaarten, rijk gevulde vruchtentaarten en onweerstaanbare koekjes en broden. Met meer dan 750 schitterende foto’s, een boeiende tekst en verleidelijke recepten is Alles over koffie en recepten met koffie een absolute aanrader voor iedere koffieliefhebber.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken