Recept uit Spice Wise:
Satésaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 121 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals Spice Wise, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Tover met kruiden en specerijen. Voeg op het juiste moment een mooi kruidenmengsel toe en je tilt je gerecht op en verandert het van iets alledaags in iets onvergetelijks. Puur natuur en zo barstensvol smaak dat zout en andere toevoegingen overbodig worden.
In dit boek laat SVH Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips. De prachtige, sfeervolle fotografie van Bart Nijs zorgt voor nog meer inspiratie. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open.
Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Michel Hanssen laat zien dat de juiste kruiden en specerijen zout overbodig maken. Alle recepten in dit boek zijn dan ook zonder toegevoegd zout.
SVH Meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in de restaurants van Pulitzer Amsterdam en Kurhaus Scheveningen en doceerde bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Verder was hij kruidenspecialist voor grote fabrikanten.
- Als SVH-meesterkok (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) had de auteur een carrière als topkok in internationale (sterren)restaurants. Door een hartinfarct kon hij zijn vak niet meer uitoefenen en moest hij zoutarm gaan eten. Hij besloot gerechten aan zijn dieet aan te passen door het toegevoegde zout te vervangen door kruiden en specerijen. Het resultaat was zo goed dat hij besloot zijn recepten te publiceren. In de inleiding beknopte informatie over het kopen, gebruik en bewaren van specerijen en kruiden en een alfabetisch overzicht. Dan recepten voor het zelf maken van mixen voor voor-, hoofd- en nagerechten; een aantal gerechten krijgt extra aandacht. Recepten - meest uit de internationale keukens - op menuvolgorde. Opgave aantal eters en ingrediënten (goed verkrijgbaar); zeer duidelijke, makkelijke receptuur met tips; één recept per pagina. Achterin overzichten van combinaties van kruiden en specerijen met vlees, vis en groenten. Alfabetisch register. Fraaie fotografie. Druk in wit en zwart op gekleurde pagina’s. Een mooi uitgegeven kookboek voor elke (amateur)kok.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Een greep uit de 121 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Spice Wise:
Diner / nagerecht uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Bijgerecht uit Spice Wise:
Recept uit Spice Wise:
Basisrecept uit Spice Wise:
Basisrecept uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Recept uit Spice Wise:
Bij de koffie uit Spice Wise:
Recept uit Spice Wise:
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Recept uit Spice Wise:
Basisrecept uit Spice Wise:
Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:
Recept uit Spice Wise:
Basisrecept uit Spice Wise: