Pompoen

Pompoen wordt beschouwd als groente.

Pompoenen worden al lang door mensen gekweekt; al tussen 9000 en 7000 jaar voor christus werden er in Midden- en Zuid-Amerika al pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werden ze in Europa geïntroduceerd.

De pompoen is vooral in het straatbeeld te zien rond eind oktober. Er zijn een diverse traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje.

Pompoenen zijn familie van de kalebassen en komkommers.

bron: Wikipedia Photo by Gabby Orcutt on Unsplash

Probeer eens AH Biologisch Pompoen (via ah.nl).

Zoek naar pompoen in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met pompoen in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste pompoen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient pompoen:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Pompoencnocchi

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pompoen en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Pompoenrisotto

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peperoncino, peterselie, pompoen, risottorijst, salie, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto