Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in uw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Haring-appelsalade

Ingrediënten:
gemarineerde haring, mierikswortel, ontzoute haring, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen variatie

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Aardappelknaidlach

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Matseknaidlach

Ingrediënten:
ei, kippenvet, matsemeel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Citroenwaterijs

Ingrediënten:
citroensap, limoensap, suiker en water

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van bouillon van vleesstoofpot

Ingrediënten:
gezeefde bouillon van vleesstoofpot en vermicelli

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Challeknaidlach

Ingrediënten:
challe, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Carrot tzimmes - Geglaceerde wortelen

Ingrediënten:
boter, ganzenvet, gemberpoeder, honing, plantaardige olie, sinaasappelsap, wortelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vleesstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, laurier, mergpijp, pastinaak, peper, prei, raapje, runderborst, runderribstuk, selderijknol, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vleesstoofpot met gekookte groenten

Ingrediënten:
aardappel, kool, pastinaak, prei, raapjes, selderij, vleesstoofpot en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gesauteerde appel

Ingrediënten:
appel, calvados, cognac, ganzenvet, kaneel en plantaardige olie

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room met pasta

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, farfel, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles / paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken appel

Ingrediënten:
appel, boter, kaneel, plantaardige olie, suiker en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Appelmoes

Ingrediënten:
appel, citroensap, kaneel en suiker

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla met mayonaise

Ingrediënten:
gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappelpuree, ei, olie, pastadeeg, peper, peterselie, shiitake, ui, water en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gefilte fish - Koude gepocheerde visballetjes

Ingrediënten:
visballetjes en visbouillon

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Visbouillon

Ingrediënten:
peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte eieren met uien

Ingrediënten:
bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes met wortel

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Petchah - Kalfspootgelei

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfspootjes, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees