Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

achthonderd authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

We hebben 1047 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur…

Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd op basis van de eerste druk uit 1996. In 2019 is het opnieuw uitgegeven, volgens het colofon zonder wijzigingen. Naast de prachtige collectie recepten is ook het historische inkijkje in de verschillende joodse gemeenschappen uit de diaspora zeer interessant.
Als niet-jood vond ik het wel moeilijk om verschillende gerechten te ordenen in de klassieke categorieën van hoofd- en bijgerecht, gang of type. De complexe spijswetten plus de vele gerechten die aan specifieke feestdagen en gebeurtenissen worden gekoppeld en de bijzondere bereidingen rondom sabbath leiden er toe dat ik als buitenstaander hier en daar heb moeten gokken. Ik ga er van uit dat de lezer zijn eigen oordeel zal vellen.

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De Joodse keuken

Een greep uit de 1047 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / dessert / drinken uit De Joodse keuken:

Vruchten op brandewijn

Ingrediënten:
brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hashwa voor ovenschotel

Ingrediënten:
kalfsgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagels

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, patentbloem, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Pools / Duits / Amerikaans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Petchah - Kalfspootgelei

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfspootjes, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipeper, knoflook, plantaardige olie, suiker, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Sinaasappel-radijssalade met olijven

Ingrediënten:
arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, radijsjes, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Elzasser uientaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, slagroom, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische aardappelsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemarineerde artisjokharten, harissa, nieuwe aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebraden gans met appels

Ingrediënten:
appel, gans, appel, peper, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Toon alle 1047 recepten in dit boek