Indisch

Zoek naar Indisch in uw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dodol (dikke zoete rijstpudding met pandanblad)

Ingrediënten:
goela djawa, ketan, ketanmeel, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus)

Ingrediënten:
speklap en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bami koah (bamisoep)

Ingrediënten:
bawang goreng, ijsbergsla, kipfilet, kippenbouillon, mie en supermie

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Semur ajam van tante El

Ingrediënten:
azijn, champignons, ketjap manis, kip, knoflook, kruidnagels, nootmuskaat, peper, rode lomboks, uien, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap van een prinses

Ingrediënten:
djahé, knoflook, peper, sambal oelek, speklappen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer kerrie-aubergine van oma Schiedam

Ingrediënten:
aardappel, asem, aubergine, gember, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, olie, sereh, stoofvlees, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer rawon en het schaap Mieke

Ingrediënten:
asem, bladselderij, djeroek poeroet, gebakken uitjes, grof zout, keloewek, kemirinoot, ketoembar, koenjit, kokosolie, laoswortel, lomboks, prei, rode ui, runderpoulet, salam, sereh, taugé, trassi en witte ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Pódómóró sajoer van waterspinazie in kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, bruine suiker, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, rode ui, soepvlees, sojascheuten, tamarindepulp, tempeh, waterspinazie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto betawi van oma ika

Ingrediënten:
asem, bladselderij, bouillon, gebakken uitjes, ketjap manis, kokosmelk, laos, rundvlees, salam, sereh, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zondagse bamisoep

Ingrediënten:
bami, bouillon, koenjit, prei, sambal, tofu, wortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Nogosari

Ingrediënten:
bananen, maïzena, rijstmeel, santen, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rendang (rundvlees in kruidige kokossaus)

Ingrediënten:
kokosmelk, rendangmix en runderriblappen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastel goreng (pasteitjes gevuld met kip of varkensvlees)

Ingrediënten:
doperwten, ei, kipfilet, margarine, patentbloem, soe-oen, sperziebonen en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Spekkoek (traditionele Indische koek)

Ingrediënten:
bloem, eieren, margarine, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam besengek (geurige kipdrumsticks in kokossaus)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipdrumsticks, kokosmelk en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lemper ajam (kleefrijstrolletjes met pikante kipvulling

Ingrediënten:
bananenblad, ketan, kipfilet en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Otak otak (gestoomde vis in bananenblad)

Ingrediënten:
bananenblad, kokos en roodbaarsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Kwee bebieka (pisang uit de oven onder een deksel van pisangblad)

Ingrediënten:
bananenblad, goela djawa, ketanmeel, kokosmelk en pisang

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bebotok van garnalen (garnalenmengsel in pisangblad gestoomd)

Ingrediënten:
bananenblad, ei en garnalen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel pan (Mild gekruide gehaktovenschotel)

Ingrediënten:
aardappelpuree, eieren, melk en rundergehakt

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging belado (vurig gebakken vleesreepjes)

Ingrediënten:
biefstuk, biefstukreepjes, knoflook en sjalot

Keuken:
Indisch