Indisch

Zoek naar Indisch in uw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe van oma Nina

Ingrediënten:
bouillonblokje, knoflook, lombok, selderijblad, tahoe, taugé en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tjolo-tjolo (gebakken vis in ketjapsaus)

Ingrediënten:
aubergine, kabeljauwfilet, komkommer, lombok en paprika

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Asem pedis (in soep gegaarde ribbetjes)

Ingrediënten:
bouillonblokje, runderribbetjes, tomaat, ui en varkensribbetjes

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rendang II (rundvlees met kokosmelk)

Ingrediënten:
kokosmelk, mager rundvlees en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng kentang (hete frites)

Ingrediënten:
azijn, friet, ovenfrites en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dendeng kelem (gebakken plakjes rundvlees)

Ingrediënten:
goela djawa, laos, sjalotjes en sukadelappen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar ikan (gebakken stukken kabeljauw in een pittige saus met gemalen kemiri)

Ingrediënten:
kabeljauw, kemirinoot en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal oelek

Ingrediënten:
cherrytomaatjes en rode lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Opor ajam (gesmoorde kip in een milde saus met kemirinoten)

Ingrediënten:
kemirinoot, kip, santen en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Hot han sambal (grove geurige sambal)

Ingrediënten:
goela djawa, lombok, madame jeanettes, sambal oelek, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pepesan (kruidige makreel in bananenblad)

Ingrediënten:
bananenblad, makreel en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Nasi rawit (pittige gebakken rijst)

Ingrediënten:
rawit en rijst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tahoe oedang (knapperige blokjes tahoe in geurige kokossaus met garnalen)

Ingrediënten:
aardappel, garnalen, kokosmelk, paprika, tahoe en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng kering (knapperige gebakken aardappelfriet in een pittige saus met kemiri)

Ingrediënten:
aardappel, kemirinoten, santen en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging oor (rundvleeslapjes met ananas)

Ingrediënten:
ananas, bouillon, doorregen runderlappen en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar kemiri (komkommer gemarineerd met kemiri)

Ingrediënten:
djahé, kemirinoten, komkommer, laoswortel, lombok en sereh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam setan (gebakken kip in pikante saus)

Ingrediënten:
ketjap manis, kip en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel djagoeng (maiskoekjes)

Ingrediënten:
ei, ketanmeel, maïskorrels en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Smoor bebek kemiri (stukjes eendenborst in een kruidige saus met kemiri)

Ingrediënten:
citroensap, eendenborstfilet, kemirinoten, lombok en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal kemiri

Ingrediënten:
kemirinoot, knoflook en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Nogosari

Ingrediënten:
bananen, maïzena, rijstmeel, santen, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer kerrie-aubergine van oma Schiedam

Ingrediënten:
aardappel, asem, aubergine, gember, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, olie, sereh, stoofvlees, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer rawon en het schaap Mieke

Ingrediënten:
asem, bladselderij, djeroek poeroet, gebakken uitjes, grof zout, keloewek, kemirinoot, ketoembar, koenjit, kokosolie, laoswortel, lomboks, prei, rode ui, runderpoulet, salam, sereh, taugé, trassi en witte ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Pódómóró sajoer van waterspinazie in kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, bruine suiker, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, rode ui, soepvlees, sojascheuten, tamarindepulp, tempeh, waterspinazie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon