Indisch

Zoek naar Indisch in uw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer kerrie-aubergine van oma Schiedam

Ingrediënten:
aardappel, asem, aubergine, gember, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, olie, sereh, stoofvlees, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto betawi van oma ika

Ingrediënten:
asem, bladselderij, bouillon, gebakken uitjes, ketjap manis, kokosmelk, laos, rundvlees, salam, sereh, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zondagse bamisoep

Ingrediënten:
bami, bouillon, koenjit, prei, sambal, tofu, wortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer rawon en het schaap Mieke

Ingrediënten:
asem, bladselderij, djeroek poeroet, gebakken uitjes, grof zout, keloewek, kemirinoot, ketoembar, koenjit, kokosolie, laoswortel, lomboks, prei, rode ui, runderpoulet, salam, sereh, taugé, trassi en witte ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Pódómóró sajoer van waterspinazie in kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, bruine suiker, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, rode ui, soepvlees, sojascheuten, tamarindepulp, tempeh, waterspinazie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pindang koening (vis in zuur)

Ingrediënten:
asemwater, makreel, selderij en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oelang-oelang (groente in pindadressing)

Ingrediënten:
aubergine, haricots verts, komkommer, little gem, lombok, pinda, pindakaas en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Gegrilde Ikan met ketjapsaus (gegrilde vis met pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, lombok, vis en visfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roedjak (groente en fruit met een zeer pittig dipje)

Ingrediënten:
goela djawa, komkommer, limoen, peer en zure appel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging ketjap (lamsvlees in ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap manis en lamsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sate babi met pindasaus (sate van varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam peter ketjap (pittige kopreepjes met petehbonen en ketjap)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipfilet, lombok en petehbonen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rookworst smoor

Ingrediënten:
ketjap manis en rookworst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, hamlappen, ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng telor (gefrituurde eieren in hete saus)

Ingrediënten:
ei, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh met tomaat (knapperige zoetzure kruidige tempelreepjes)

Ingrediënten:
asem, goela djawa, lombok, tempeh en tomatenpuree

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastei toetoep (gesloten pastei)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, ei, kipfilet, knakworst, melk, selderij, soepballetjes en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh kemel (gefrituurde plakjes tempeh in een kokosbeslag)

Ingrediënten:
ketanmeel, kokosmelk en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap, minifriet chips, speklappen, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan II (viskoekjes van tante Fien)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, garnaaltjes, koolvis, meel en surimi

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Witte kip

Ingrediënten:
gember en kipfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Nogosari

Ingrediënten:
bananen, maïzena, rijstmeel, santen, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar ikan (gebakken stukken kabeljauw in een pittige saus met gemalen kemiri)

Ingrediënten:
kabeljauw, kemirinoot en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Opor ajam (gesmoorde kip in een milde saus met kemirinoten)

Ingrediënten:
kemirinoot, kip, santen en ui

Keuken:
Indisch