Indisch

Zoek naar Indisch in uw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dodol (dikke zoete rijstpudding met pandanblad)

Ingrediënten:
goela djawa, ketan, ketanmeel, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus)

Ingrediënten:
speklap en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bami koah (bamisoep)

Ingrediënten:
bawang goreng, ijsbergsla, kipfilet, kippenbouillon, mie en supermie

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto betawi van oma ika

Ingrediënten:
asem, bladselderij, bouillon, gebakken uitjes, ketjap manis, kokosmelk, laos, rundvlees, salam, sereh, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Nogosari

Ingrediënten:
bananen, maïzena, rijstmeel, santen, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer kerrie-aubergine van oma Schiedam

Ingrediënten:
aardappel, asem, aubergine, gember, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, olie, sereh, stoofvlees, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Pódómóró sajoer van waterspinazie in kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, bruine suiker, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, rode ui, soepvlees, sojascheuten, tamarindepulp, tempeh, waterspinazie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer rawon en het schaap Mieke

Ingrediënten:
asem, bladselderij, djeroek poeroet, gebakken uitjes, grof zout, keloewek, kemirinoot, ketoembar, koenjit, kokosolie, laoswortel, lomboks, prei, rode ui, runderpoulet, salam, sereh, taugé, trassi en witte ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zondagse bamisoep

Ingrediënten:
bami, bouillon, koenjit, prei, sambal, tofu, wortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Otak otak (gestoomde vis in bananenblad)

Ingrediënten:
bananenblad, kokos en roodbaarsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bebotok van garnalen (garnalenmengsel in pisangblad gestoomd)

Ingrediënten:
bananenblad, ei en garnalen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lemper ajam (kleefrijstrolletjes met pikante kipvulling

Ingrediënten:
bananenblad, ketan, kipfilet en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Kwee bebieka (pisang uit de oven onder een deksel van pisangblad)

Ingrediënten:
bananenblad, goela djawa, ketanmeel, kokosmelk en pisang

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam besengek (geurige kipdrumsticks in kokossaus)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipdrumsticks, kokosmelk en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh goreng (knapperig gebakken plakjes tempeh)

Ingrediënten:
tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh peteh (gebakken tempelplakjes in pittige saus)

Ingrediënten:
lombok, petehbonen, santen en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Orak-arik (kipfilet met groente en ei)

Ingrediënten:
doperwt, ei, ham, kipfilet, selderij, spitskool en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan III (tonijnkroketjes)

Ingrediënten:
aardappel, bliktonijn, ei en paneermeel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roti koekoes (gestoomde indische koek)

Ingrediënten:
cacao, ei, gist, koffie, patentbloem, rum, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan tjolo tjolo (tonijn in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap manis, rawit, tomaat en tonijnfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel pan (Mild gekruide gehaktovenschotel)

Ingrediënten:
aardappelpuree, eieren, melk en rundergehakt

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging belado (vurig gebakken vleesreepjes)

Ingrediënten:
biefstuk, biefstukreepjes, knoflook en sjalot

Keuken:
Indisch