119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercayennepepercitroensapeiknoflookkruidenlamsgehaktnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepijnboompittenrundergehaktspecerijensuikeruivetvleesvervangerwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hashwa - Vulling voor kibbeh

Ingrediënten:
frituurolie, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mager rundgehakt, olie, peper, pijnboompitten, piment, ui en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hashwa voor ovenschotel

Ingrediënten:
kalfsgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hamam mahshy bi lahm - Duif met vleesvulling

Ingrediënten:
citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, rozijnen, rundergehakt, ui, uienzout en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hamam mahshy bi lahm - Duif met vleesvulling

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, ui, uienzout, walnoten en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Haal meer recepten op...